avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 633 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executare silita complicata a unei cote parti. ...
Discuție deschisă în Executare silită

Executare silita complicata a unei cote parti. Am nevoie de răspunsuri precise, ...

Executare silita complicata

Am nevoie de răspunsuri precise, va rog, la toate intrebarile, ca să știu cum sa procedez mai departe : cota ideala 1/3 dintr-un imobil pusa sub notarea din cartea funciara și supusa executării silite, am un acord de tranzacționare amiabila din partea creditorului pana la o anumita data .
Întrebările sunt următoarele:
1.. daca nu se incheie tranzacția, executarea silita poate continua, fiind însă vorba de cota-parte ideala, fără partaj, fără indiviziune, fără indicarea în clar a ceea ce este cota-parte, executorul judecatoresc poate chema direct evaluatorul sau trebuie sa ceara mai întâi ieșirea din indiviziune si partajul, ulterior sa ceara un evaluator și scoaterea la licitație?
2.pot solicita, daca nu se finalizează tranzacția, înaintea executorului, ieșirea din indiviziune, partajul și suspendarea executării silite, astfel incat cheltuielile sa fie mai mici ?
Mi se va admite cererea de suspendare a executării silite, plătind cauțiunea, pana la finalizarea cererii de iesire din indiviziune, motivul invocat fiind crearea unui potential prejudiciu sau ar trebui gasite alte motive ?
3. deși este inceputa executarea și notata în cartea funciară, pentru a stopa executarea silita, pana în momentul în care obțin ieșirea din indiviziune, pot solicita înscrierea cotei-parti ca locuinta de familie ?
Dacă da, în ce condiții și cum ar trebui sa procedez concret ?

Mulțumesc,
Gitana
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 10:26, 9 Martie 2024
Nu e nevoie ca executorul sa ceara partajul se poate scoate la licitație cota parte. Dacq nu se vinde, se poate cere partajul.
Nu e nevoie sa faceti dvs partaj acum decât daca vreti real sa rezolvati problema..cu cine sunteți în coproprietate, nu au bani sa va plătească cota dvs?

Nu va ajuta sa cereti notarea ca locuinta familiei.
Bună ziua,
Ma interesează sa reduc cheltuielile pe care executorul le poate pune în sarcina mea și din ce am văzut executorul are obligația de a solicita partajul avand in vedere ca aceasta cota nu este clar specificata, nu este decât o fracție din masa succesorala . Este corecta abordarea ?
Pe de alta parte, executarea este suspendata de drept pe parcursul ieșirii din indiviziune si atunci poate reușesc sa ajung la înțelegere, este corect ?
Se poate face declararea ca locuinta de familie dacă a început executarea sau nu ?
Mulțumesc mult,

gi-jane2 a scris:

Nu e nevoie ca executorul sa ceara partajul se poate scoate la licitație cota parte. Dacq nu se vinde, se poate cere partajul.
Nu e nevoie sa faceti dvs partaj acum decât daca vreti real sa rezolvati problema..cu cine sunteți în coproprietate, nu au bani sa va plătească cota dvs?

Nu va ajuta sa cereti notarea ca locuinta familiei.

Ca a început sau nu executarea ,notați degeaba ca locuinta a familiei, iar ca idee, nici nu e cazul în speta dvs, nu se aplica " locuinta familiei e locuinta soților, a sotului, locației unde se afla copiii acestora". În cazul dvs înțeleg ca e vb de casa parinteasca.
Cota e determinata, asa cum dvs o puteti vinde, asa si executorul o poate vinde la licitație.
Puteti cere executorului sa va dea timp sa faceti actele de partaj.
Mai încerc o data, cu cine sunteți în coproprietate și care e poziția lor, vor casa, vor banii ?
Ultima modificare: Sâmbătă, 9 Martie 2024
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~