avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Noile reguli pentru șoferii Uber/Bolt
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Noile reguli pentru șoferii Uber/Bolt

Am două întrebări cu privire la noile modificări ce vor fi aduse OUG nr49/2019, conform proiectului pus în dezbatere pe site-ul Ministerului transporturilor. Mai precis, sunt confuză in legătură cu modificarea adusă articolului 13, alineatele 5 și 6, care se referă la vechimea autoturismului. După noile reguli, copia conformă se va elibera prima dată, pentru o perioadă de 5 ani, numai pentru autoturismele care nu depășesc vechimea de 5 ani de la data fabricației. Ulterior, copia conformă se va elibera pentru același autoturism, numai dacă la data cererii autoturismul nu depășește vechimea de 10 ani de la data fabricației. Asta înseamnă că șoferul care se va înscrie după ce noile reguli vor intra in vigoare, trebuie sa posede un autoturism cu vechimea maximă de 10, sau 5 ani?
De asemenea, in proiectul de modificare, la art. II, se precizează că atât autorizațiile pentru transport alternativ, cât și copiile conforme, valabile la data intrării în vigoare a noilor reguli, își păstrează valabilitatea până la expirare. Asta înseamnă că șoferii care colaborează cu flotele Uber/Bolt își vor putea efectua activitatea în cadrul acestora în continuare? Vă mulțumesc pentru răbdare, răspunsuri și vă cer scuze dacă formularea întrebărilor mele e puțin neclară.

Alte discuții în legătură

O flota de bolt întrerupe fara nici o notificare contractul ... radulucian 22 radulucian 22 O flota de Bolt întrerupe fara nici o notificare contractul unor șoferi , deși aceștia sunt cei care plătesc taxele contractuale și contabilitate. Nu ... (vezi toată discuția)
O masina mai veche de 5 ani poate fi reautorizata? radu_logan radu_logan Legea taximetriei nr 265/2005 In luna februarie se reinnoiesc actele pentru inca cinci ani,autoritatea de autorizare nu a prezentat opisul de documente care ... (vezi toată discuția)
Legea taximetriei FSAI FSAI Am o masina pe taxi care la anu trebuie sa o schimb pt ca depășește 10 ani de taxi. Vreau sa stiu ce vârstă trebuie să aibă mașina cu care trebuie să ... (vezi toată discuția)