avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Legea taximetriei
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Legea taximetriei

Am o masina pe taxi care la anu trebuie sa o schimb pt ca depășește 10 ani de taxi. Vreau sa stiu ce vârstă trebuie să aibă mașina cu care trebuie să o înlocuiesc pe cea veche.
Cel mai recent răspuns: MihailZC , utilizator 20:58, 13 Martie 2018
Pentru a putea inlocui masina cea veche, masina cea noua trebuie sa aiba o vechime mai mica. (legea nu specifica cat de noua, spune doar vechime mai mica):
(5) Transportatorul autorizat poate sa isi inlocuiasca, la cerere, autovehiculul detinut in conditiile art. 4 alin. (3), pentru care a obtinut o autorizatie taxi sau o copie conforma, dupa caz, cu un alt autovehicul detinut in aceleasi conditii, care indeplineste criteriile de departajare prevazute la art. 142 alin. (6) cu cel putin acelasi punctaj pe care autovehiculul inlocuit l-a obtinut la data atribuirii autorizatiei taxi sau copiei conforme respective, in urmatoarele cazuri:
a) autovehiculul nu mai poate fi utilizat datorita uzurii fizice, morale, deteriorarii sau furtului;
b) autovehiculul a fost casat;
c) autovehiculul a fost instrainat;
d) autovehiculul inlocuitor are o vechime mai mica si obtine un punctaj superior pentru criteriile de departajare pe care le indeplineste.
(6) Pe baza cererii de inlocuire prevazute la alin. (5), autoritatea de autorizare va elibera o noua autorizatie taxi sau copie conforma, precum si ecusoanele corespunzatoare, cu respectarea prevederilor alin. (3) al prezentului articol si alin. (4) al art. 11, privind vechimea autovehiculului." ............
In cazul transportului de persoane in regim de taxi, copia conforma, numita autorizatie taxi, se va atribui pentru prima data pentru o perioada de 5 ani, numai pentru autoturismele care nu depasesc vechimea de 5 ani de la data fabricatiei, alocandu-se cu aceasta ocazie si numarul de ordine.
(5) O autorizatie taxi atribuita pentru prima data pentru un autovehicul se va prelungi, la cerere, o singura data, pentru 5 ani, cu mentinerea obligatorie a aceluiasi numar de ordine, numai daca in acel moment autoturismul nu depaseste vechimea de 10 ani de la data fabricatiei, este detinut in conditiile art. 4 alin. (3) si sunt indeplinite toate cerintele prezentei legi privind prima atribuire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O masina mai veche de 5 ani poate fi reautorizata? radu_logan radu_logan Legea taximetriei nr 265/2005 In luna februarie se reinnoiesc actele pentru inca cinci ani,autoritatea de autorizare nu a prezentat opisul de documente care ... (vezi toată discuția)
Se poate vinde o licenta de taxi daca este pfa? StingaciuF StingaciuF Buna seara!Avem si noi o dilema.Vrem sa cumparam o licenta de taxi de la un vecin insa licenta este pfa.Este posibila cumpararea?Si cum se procedeaza?Ce acte ... (vezi toată discuția)
Retragere autorizatie taxi leorot leorot Buna ziua, In septembrie 2007 a aparut noua lege a taximetriei. Conform acesteia, toate masinile care efectueaza servicii de taximetrie trebuie sa fie ... (vezi toată discuția)