avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 332 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Curățenie pe final de program sau după programul cu ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Curățenie pe final de program sau după programul cu clienții, în localuri?

Localurile, restaurante, baruri sau cofetării, dacă au program până la ora 21, curățenia trebuie făcută în ele pe finalul programului sau după încheierea programului? Mi-ar fi utilă și o trimitere la lege.

Unele localuri din sfera patiserie, cofetărie nu mai servesc în local, prăjituri gata preparate, expuse în vitrina frigorifică, cu o oră înainte de închiderea programului pentru clienți, decât la pachet, pentru simplul motiv că personalul trebuie să facă în local curățenie.
La Restaurante probabil că înțelegem cu toții că există o limită orară a ultimei comenzi de mâncare, dar la cofetărie, unde prăjitura e gata făcută și unde pe lângă orarul afișat la intrare nu există o astfel de atenționare, legal, e permisă neservirea în local a produselor dulci cu o oră înaintea închiderii?
Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Duminică, 10 Martie 2024
a21alex, utilizator
Cel mai recent răspuns: a21alex , utilizator 10:43, 11 Martie 2024
În general, efectuarea curăţeniei se face după terminarea programului de lucru.

Dar, stabilirea orei ultimei comenzi se poate face prin decizia unitatii ..in practica, aceasta ora este afisata la loc vizibil.
Ultima modificare: Luni, 11 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Vă mulțumesc, se poate și o trimtere către legea (paragraf) care reglementează acest lucru?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Orar de functionare de la primarie ContSters63174 ContSters63174 Trebuie obtinut orar de functionare de la primarie pentru activitati de comert cu autoturisme? Eu stiam ca numai pentru baruri si restaurante! (vezi toată discuția)
Aviz de functionare ingrid35 ingrid35 Buna ziua ! o societate comerciala cu profil de activitate baruri si restaurante detine un aviz de functionare emis de primaria de care apartine cu program de ... (vezi toată discuția)
Evidenta contabila restaurant rodia rodia La un restaurant micut care are si un bar,evidenta gestiunii este organizata la pret de achizitie,cu fise de magazie pt.fiecare articol(atat pt.gestiunea ... (vezi toată discuția)