avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 463 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Buna ziua Am un dosar penal in care sunt parte ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Buna ziua Am un dosar penal in care sunt parte vatamata. Pana ...

Buna ziua
Am un dosar penal in care sunt parte vatamata. Pana acum au fost 3 termene la care doar la unul am fost citata, cu citatie trimisa prin politie (probabil datorita faptului ca am sunat si trimis mail ca am aflat de termen de pe site, dar eu nu am primit citatie).
La ultimul termen apare ur,matorul mesaj: "Stabileşte pronunţarea asupra apelului la data de 19 martie 2024. Pronunţată astăzi, 27 februarie 2024, la Curtea de Apel Piteşti - Secţia penală şi pentru cauze cu minori şi de familie, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, în condiţiile art. 405 alin. 1 Cod de procedură penală."
Ce sa inteleg de aici? Documentele nu se deschid, citatie nu am primit. Ce trebuie sa fac?
Cel mai recent răspuns: camelian , utilizator 09:34, 20 Martie 2024
Bună ziua! Pentru care din cele 3 termene ati primit citația? V-a adus-o polițistul și ati semnat de primire? Dacă da, atunci procedura de citare a fost îndeplinită.
In primul rand Citatiile nu se trimit pentru fiecare termen, ci doar până când sunteți citată legal adică se asigura că ați aflat de existenta procesului. Termenele ulterioare le verificați singură.
Deci dacă ați primit citatia înainte de primul termen, nu se mai emite pt al doilea și al treilea. Dacă ați primit pentru al doilea, nu vi se mai emite pentru al treilea.
În al doilea rând, participarea persoanei vătămate nu este obligatorie. Este dreptul dvs să vă prezentați și să vă spuneți punctul de vedere. Dar dacă nu o faceți și există dovadă că ați primit citație, se consideră că nu ați vrut să veniți.

Așa că întrebarea este dacă v-ați prezentat la termenul arătat în citație? De fapt, ați primit sau nu citatia? Ca la început spuneți că ați primit-o prin politie și mai jos că nu ați primit citatie.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
Ștefania_26, utilizator
Am primit citatie pt primul termen doar pt faptul ca am vazut pe site data termenului. aM SUNAT SI TRIMIS SOLICITARE SCRISA PT A AFLA DATA SI ora. Nu imi permit sa imi pierd timpul inutil intr-o sala de judecata si sa vad si inulpatul.
Trebuia sa fiu citata pt a-mi formula apararea chiar daca sunt pers vatamata.
La insistentele mele scrise au fost incarcate documentele, mi-am formulat apararea, iar ieri la termenul final am vazut pe site ca apelul ia fost respins.
Asa ca astept ca inculpatul sa plateasca pt raul facut.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Depunere cereri/documente/probe la dosar in perioada de pronuntare ... razvan_rzv razvan_rzv Depunere cereri/documente/probe la dosar in perioada de pronuntare Daca o instanta a intrat in perioada de pronuntare si se afla in amanare Pronunţată ... (vezi toată discuția)
Hotarare de la judecatorie cu drept de apel la tribunal Cristi_37 Cristi_37 Am avut o hotarare nefavorabila dupa o plangere contraventionala la Judecatoria municipiului Roman. Hotararea imi dadea drept de apel in 30 de zile de la ... (vezi toată discuția)
Comunicare hotărâre proces penal. ionuthalici ionuthalici Buna ziua. Am o întrebare la comunitate.. Am avut un proces penal și pe data de 21.03.2024 s-a soluționat prin publicarea pe site a hotărârii cu drept de ... (vezi toată discuția)