avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Cum poate iesi un bloc dintr-o asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Cum poate iesi un bloc dintr-o asociatie de proprietari compusa din 9 blocuri?

buna ziua,
fac parte dintr-o asociatie de proprietari formata din 9 blocuri(toate apartamentele au centrala de apt proprie si fiecare apt are contract propriu cu Eon). Racordarea la reteaua de alim apa si canalizare este facuta pentru fiecare scara, la fel si cu Electrica. Pentru Apa Canal si Electrica contractele de furnizare sunt pe asociatie. Unul dintre blocuri doreste sa iasa din asociatie. In ce conditii se poate face acest lucru? multumesc
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 09:37, 12 Martie 2024
Daca proprietarii blocului care doresc desprinderea din asociatia "mare", pot sa faca acest lucru prin crearea propriei asociatii de proprietari. Am sa va dau un link de unde puteti sa va descarcati Legea nr. 196 /2018 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea asociaţiilor de proprietari şi administrarea condominiilor si va hotarati - o infiintati si va desprindeti sau mergeti cu "grupa mare".
In timpud "dezbaterilor" privind luarea unei hotarari, puteti face niste calcule economice privind oportunitate desprinderii - pentru ca din cate inteleg, cam pe-aici este offul dvs. - unde este mai ieftin?
[ link extern ]
Daca va hotarati sa va desprindeti, putem discuta "pasii" pe care in mod obligatoriu trebuie sa-i faceti pentru ca desprinderea sa se faca cat mai corect cu putinta.
Succes!
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
Adam Grecu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divizare asociatie de proprietari iudith iudith Sunt reprezentantul legal al unei asociatii de proprietari, bloc ce are mai multe scari, iar una dintre ele doreste sa se separe de asoctia mama si sa devina ... (vezi toată discuția)
Bransament apa si canalizare ksc ksc Buna ziua. Locuiesc intr-un imobil cu 4 apartamente , toate proprietati personale(4 proprietari).Bransamentul la reteaua de apa si canalizare a fost facut de ... (vezi toată discuția)
Desprindere asociatie alv alv In cazul desprinderii unei asociatii nou infiintate, din asociatia mama. Refuzul de incheiere a unui protocol a elementelor de activ si pasiv, cum cere ... (vezi toată discuția)