avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 860 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Buna ziua! Mă confrunt cu o problema legata de un ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Buna ziua! Mă confrunt cu o problema legata de un furt dintr-un ...

Buna ziua! Mă confrunt cu o problema legata de un furt dintr-un hypermarchet.Am sustras câteva cosmetice astea având valoarea de 500Ron.Motivul din lipsa financiara am putut sa fac acest gest rușinos.Seful magazinului mă observat,mă oprit...eu insa am incercat sa.i explic că voi plati contravaloarea produselor dar acesta nu a fost de acord și a hotărât să cheme Politia.Produsele au fost returnate iar eu am plecat la secție,am dat declarații,poze,amprente.Nu am avut niciodată antecedente penale,este prima abatere.Va rog să mă ajutați cu niște informații ajutătoare.La ce să mă aștept? Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca spuneti ca nu sunteti cunoscut cu antecedente penale, este posibil sa scapati cu o solutie de renuntare la up.
Sunt foarte speriata de aceea întreb,nu știu ce înseamnă demersurile acestui dosar....regret din tot sufletul a fost ceva de moment și total negândit.
Sper sa scap cu o amendă?! Reamintesc nu sunt cunoscuta cu antecedente penale,este pentru prima oară.

Credeți că va renunța la up? Sau o amendă? In cat timp îmi vine o decizie la adresa,problema aceasta urâtă sa întâmplat acum 2 zile.

Nenorocirea asta de problema care ma pus la pământ,vreau sa.mi răspundeți in cat timp voi primi înștiințare,amendă sau ce va fi nu știu?!Aștept rasp.Amintesc încă o dată sunt la prima abatere.

Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
Manuela Rășină, administrator
Bună dimineața! Nimeni nu poate garanta o anumită soluție, dar domnul avocat are dreptate. Există șanse mari să scăpați cu renunțare la urmărirea penală. Procurorul de caz nu este obligat să adopte această soluție, rezultatul final depinzând de f mulți factori. În cazul soluției de renunțare la urmărirea penală, decizia (confirmarea) o ia un judecător. Dacă nu este prima data când ați furat din magazinul respectiv, este posibil ca polițiștii sau cei de la magazin să verifice camerele de supraveghere din urmă și atunci se schimbă datele problemei. Soluțiile ce pot fi adoptate în dosar față de dumneavoastră sunt fie renunțarea la urmărirea penală fie trimiterea în judecata pentru furt. Termenul în care se va soluționa dosarul depinde de mulți factori. Nu va așteptați sa se termine f repede, deși este o situație simplă din punct de vedere juridic. Cercetarea poate dura si 6-8 luni sau chiar mai mult.
Va mulțumesc ptr răspuns! Domnul avocat,va mai deranjez cu o întrebare?! Daca vor renunța la up,sau daca voi plati amendă îmi va fi afectata angajarea unui serviciu?

Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan” a scris:

Daca spuneti ca nu sunteti cunoscut cu antecedente penale, este posibil sa scapati cu o solutie de renuntare la up.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In cazul unei solutii de RUP, nu veti avea probleme.

Alte discuții în legătură

Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă și sunt ... Miruna61 Miruna61 Am un dosar deschis și azi mi-a venit citație acasă și sunt chemată în instanța pentru renunțare umărire penală. Țin sa Menționez ca am 16 ani, și ... (vezi toată discuția)
Buna seara, in urma unui dosar sunt chemată in instanță ptr confirmare ... Cristiana Anton Cristiana Anton Buna seara, am o întrebare,in urma unui dosar sunt chemată in instanță ptr confirmare renunțare urmărite penală,va rog cu un sfat daca se poate,nu îmi ... (vezi toată discuția)
Este obligatorie prezenta la citare pt confirmare renuntare urmarire penala marian22224 marian22224 Buna ziua, am fost achitat intr-un proces penal ca urmare a impacarii , am primit acasa Ordonanta de renuntare a urmaririi penale , mai este necesar sa ma ... (vezi toată discuția)