avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de muncă-clauze. Bună ziua! ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de muncă-clauze. Bună ziua! Băiatului meu i se face contract pe perioada nedeterminata. ...

Bună ziua!
Băiatului meu i se face contract pe perioada nedeterminata. Lucrează la o frizerie ca frizer. În contract e stipulat un punct 6 cu privire la legea 53/2003
Mi se pare puțin ciudat.
Este ok? Nu prea înțeleg... Dacă el vrea să-și deschidă o frizerie pe cont propriu, nu poate presta aceasta meserie?
(6) În condițiile stabilite prin Legea nr. 53/2003 privind Codul muncii, ale Regulamentului Intern şi ale actelor adiționale la contractul individual de muncă, după încetarea contractului individual de muncă, salariatul are obligația de a nu presta, în interes propriu sau al unui tert, o activitate care se află în concurență cu cea prestată la SC Xxxxx
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
MANOLACHE LAURA, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 12 Martie 2024
Doar atat este acea clauza?
Da, i s-a spus că este ceva standard care se specifica în CM

Cornel Vasile a scris:

Doar atat este acea clauza?

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu are nicio valoare acea clauza.

Codul Muncii
Art. 21 .
....
(2) Clauza de neconcurenţă îşi produce efectele numai dacă în cuprinsul contractului individual de muncă sunt prevăzute în mod concret activităţile ce sunt interzise salariatului la data încetării contractului, cuantumul indemnizaţiei de neconcurenţă lunare, perioada pentru care îşi produce efectele clauza de neconcurenţă, terţii în favoarea cărora se interzice prestarea activităţii, precum şi aria geografică unde salariatul poate fi în reală competiţie cu angajatorul.
......
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Clauza abuziva cm NELYA69 NELYA69 Buna ziua! Lucrez la o firma de curierat. In contractul de munca este pusa o clauza ca daca demisionez in termen de 5 ani nu ma pot angaja la o alta firma ... (vezi toată discuția)
Obligatii contractuale manteli manteli Buna Ziua, De un an de zile sunt angajat la o fabrica. In contractul de munca au o clauza cum ca 2 ani dupa ce plec de la ei sa nu ma angajez la o firma ... (vezi toată discuția)
Act aditional contract de munca stabilo stabilo Am semnat la munca un act aditional prin care angajatului ii revine obligatia ca pe parcursul executari contractului sau dupa incetarea acestuia pe o perioada ... (vezi toată discuția)