avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Emiterea de facturi sub 100 €
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Emiterea de facturi sub 100 €

Buna ziua.
Intampinam probleme cu emiterea de facturi la alimentarea cu combustibili din statiile Rompetrol, nu vor sa emita factura in cazul in care suma nu depaseste 100 Euro, pragul nu stiu cine la stabilit si de ce dar si noi ne ocupam cu comertul si emitem factura chiar si pentru un Leu. Este permis sau exista o lege in acest sens? In cazul in care este obligat sa emita factura la solicitatea noastra si nu se doreste cui ne putem adresa?
Multumim.
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 14:29, 13 Martie 2024
Da este permis pt ca sub 100 euro este derogare in Codul fiscal si puteti sa va deduceti TVA si de pe acele bonuri de la Rompetrol, OMV , MOL etc daca are CUI-ul dvs inscris pe ele.

ART 319 (12) Persoana impozabilă care are obligația de a emite facturi conform prezentului articol, precum și persoana impozabilă care optează pentru emiterea facturii potrivit alin. (11) pot emite facturi simplificate în oricare dintre următoarele situații:

a) atunci când valoarea facturilor, inclusiv TVA, nu este mai mare de 100 euro. Cursul de schimb utilizat pentru determinarea în euro a valorii facturii este cursul prevăzut la art. 290"
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
Grama Cornel - Consultant fiscal, Consultant fiscal
Buna ziua,
Multumesc mult pentru raspuns, ceea ce doresc sa relatez este ca am solicitat emiterea de factura, facand abstractie de suma si nu sa dorit emiterea. Este legal sa fiu refuzat avand in vedere ca suma de care am alimentat este mai mica de 100 Euro?
Multumesc.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
bonul fiscal pana iin 100 euro avand CUI-ul dvs pe el ...reptrezinta factura simplificata in sensul Codului Fiscal. Nu e necesara alta factura pt deducerea cheltuielii si a TVA .
Buna dimineata,

Cunoastem aspectul ca, bonul fiscal cu valoare mai mica de 100 Euro este suficient pentru a deduce cheltuieli si T.V.A. Asa cum am scris si in primul mesaj ( intrebare ) dorinta noastra a fost sa ni se emita o factura si nu sa dorit, credeti ca raspunsul poate fi la obiect, adica: noi ne dorim factura si nu doar bon fiscal. In acest caz cum procedam daca agentul economic, Rompetrol nu doreste sa emita?

Multumesc anticipat.
Florian Magureanu.
va trebui sa va multumiti cu bon, are aceeasi valoare si nu sunt obligati sa va emita alt formular.
Pe bon sunt scriese acceleasi informatii. daca credeti ca le pierdeti, capsati-le pe o foaie. Nu exista niciun motiv real pt aceasta solicitare.
solicitati un punct de vedere in scris si de la anaf
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
gi-jane2, moderator

Alte discuții în legătură

Bon fiscal si factura risteafl risteafl Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca este obligatorie factura fiscala insotita de bon fiscal,in cazul in care clientul cere factura,iar valoarea bonului ... (vezi toată discuția)
Tva rovineta ? Anamaria1313 Anamaria1313 Buna ziua, dupa cum bine se stie incepand cu 14 martie pe toate bonurile fiscale apare CUI-ul societatii. Intrebarea mea este, la bonurile de rovineta de ... (vezi toată discuția)
Bonuri de combustibil si d394 alinafay_bv alinafay_bv 1. Deducerea TVA de pe bon Deducerea TVA de pe documentului justificativ bon (fara factura) se poate face daca: • valoarea bonului inclusiv TVA este ... (vezi toată discuția)