avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Declarare venit din inchiriere
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Declarare venit din inchiriere

buna ziua, am si eu urmatoarea nelamurire: am un contract de chirie care are efect incepand cu data de 01.03.2024. Am depus cererea de inregistrare (formularul C168) impreuna cu contractul. Legat de acest contract mai trebuie depus ceva? sau urmatorul lucru va fi sa depun declaratia 212 la anul pana pe 25 mai 2025, cu veniturile pe 2024?
Ultima modificare: Marți, 12 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: popescueduard4 , utilizator 12:54, 14 Martie 2024
depuneti DU in 30 zile de la incheierea contractului si treceti sumele din 2024 pt impozit si CASS daca e cazul
in regula, multumesc mult pentru raspuns. O alta intrebare: daca pentru un alt apartament inchiriat anul trecut, n-am stiut ca trebuie depusa declaratia in 30 zile de la inchieiere contract, ce se va intampla?
Depuneti acum Declaratia unica ( cea de anul trecut) si o trimiteti pe SPV
adica depun acum declaratia unica pentru venitul pe anul trecut de la acel apartament completand doar datele de la sectiunea "DATE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE REALIZATE .." fara sa mai completez sectiunea "DATE PRIVIND IMPOZITUL PE VENITURILE ESTIMATE" asa cum ar fi trebuit sa fac defapt atunci in termen de 30 zile?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata cass datorat de la depozite bancare am ajuns la concluzia ... laura1016 laura1016 Plata CASS datorat de la depozite bancare Am ajuns la concluzia ca trebuie sa platesc taxa de CASS , minima . Cum se poate face concret ? Unde se plateste ? ... (vezi toată discuția)
Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Lucian 1987 Lucian 1987 Bună seara, Am un imobil închiriat unei persoane juridice. Conform noilor modificări fiscale ( ordonanta 115/2023 -ordonanța \"trenulet\"), impozitul ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract de inchiriere Camy09 Camy09 Am un contract de inchiriere la un apartament pe care il detin in calitate de propietar. Chiriasul a plecat inainte de termenul prevazut in contract, respectiv ... (vezi toată discuția)