avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Pfa pentru antrenor de baschet?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Pfa pentru antrenor de baschet?

Buna ziua, am o mica intrebare, sunt antrenor de baschet si as vrea sa incep in curand sa fac antrenamente individuale. Eu as inchiria sala prin clubul in care lucrez, si as vrea sa stiu daca e nevoie sa deschid un SRL sau un PFA sau exista o alta methoda?
Sa fie antrenamentele platite direct la clubul meu o solutie? Ca nu as vrea sa intru in probleme :D

Va multumesc pentru raspunsuri.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 14:58, 14 Martie 2024
Da, pfa cu codul caen 8551 la registrul comertului și în baza unui act doveditor ca sunteți antrenor.
Va multumesc, aveti cumva un link pentru mai multe informati, cum se taxeaza venitul acesta, mai ales daca e venit variabil?
Ca la orice pfa, se va depune declaratia unica si plăti anual impozitul pe venit 10% aplicat la total venit anual net adică total anual venit brut incasat - total anual cheltuieli deductibile platite.
Acum în cazul dumneavoastra, ca si venit veti avea acea taxa lunara pe dare o veti percepe de la cei pe care-i antrenati si ca si cheltuieli deductibile întra și acea suma pe care o veți plăti pentru închiriere sala, valoarea achipamentului sportiv (de exemplu mingiile) pentru antrenament, toate cu factura pe pfa.
Ca la orice pfa, se va depune declaratia unica si plăti anual impozitul pe venit 10% aplicat la total venit anual net adică total anual venit brut incasat - total anual cheltuieli deductibile platite.
Acum în cazul dumneavoastra, ca si venit veti avea acea taxa lunara pe care o veti percepe de la cei pe care-i antrenati si ca si cheltuieli deductibile întra și acea suma pe care o veți plăti pentru închiriere sala, valoarea achipamentului sportiv (de exemplu mingiile) pentru antrenament, toate cu factura pe pfa.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2024
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Club fotbal cristian8086 cristian8086 Buna ziua ! Am o scoala de fotbal ( asociatie club sportiv) inregistrata ca asociatie nonprofit.Pentru participarea la antrenamente se percepe o taxa ... (vezi toată discuția)
Cod caen pfa instructor de fitness rizeamihai578 rizeamihai578 Sunt instructor de fitness și doresc să îmi înființez un PFA în acest domeniu. Vreau să pot presta activitatea la sala de fitness, la domiciliul ... (vezi toată discuția)
Pfa antrenor liliana27 liliana27 As vrea sa stiu daca este legala desfasurarea activitatii de antrenor ca PFA, intr-un club cu un sistem organizat de selectie, pregatire si participare la ... (vezi toată discuția)