avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 756 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Consum mare apa calda nejustificat
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Consum mare apa calda nejustificat

Buna ziua, am niste nelamuriri. Am montat apometre cu citire radio. Problema este urmatoarea: in apt.locuim doua persoane, suntem mai mult plecati de acasa. De vreo 5 luni la intretinere avem consum 8-9 mc de apa calda pe lista de plata. Sunt ferm convins ca nu consumam atat, este exclus. Sunt apartamente pe scara noastra cu zero persoane la intretinere, care figureaza cu consum de 7_8 mc lunar. Ce se intampla si cum este posibil? Cine face citirile? Administratia sau firma care a montat contoarele? Incerc sa aflu cui sa ma adresez cu cerere pt consumul real de apa.. Multumesc
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 08:23, 13 Martie 2024
Si dvs. puteti face citirile, cind dati pe acasa, pozati afisajul mecanic al acelui contor si contestati citirile respective, trimitind indexul real, indicat mecanic.
Multumesc, insa nu putem da indexul. Ni s-a comunicat ca se face prin citire de la distanta. Nu stiu daca citirile le face firma care a montat apometrele sau administratia blocului. Ideea este ca intretinerea se afiseaza pt consumul din urma cu 2 luni si chiar daca citesc contoarele acum nu stiu exact ce index am avut acum doua luni, ca sa pot urmari. Totusi, cum va explicati ca la un apartament unde sunt zero persoane la intretinere,apare consum de apa calda 7,9 metri cbi si consum apa rece 4,6 metri cubi? Ceva nu este in regula si va rog sa ma credeti ca familia mea nu consuma 9 metri cubi de apa calda intr-o luna. Fata de anul trecut cand locuiam tot doua persoane si aveam consum mediu de 4-5 metri cubi, acum s-a dublat!
Eu nu v-am zis sa dati indexul mecani, in loc de cel citit wireless, ci sa contestati acele valori de consum, pe baza citirii afisajului contorului. Adica:
Articolul 28
(1) Proprietarii din condominiu au dreptul să fie informați în legătură cu toate aspectele ce privesc activitatea asociației, să solicite în scris și să primească copii după orice document al acesteia. Proprietarii care solicită copii după documentele asociației de proprietari vor suporta costul de multiplicare a acestora.
(2) În vederea bunei informări a proprietarilor, asociația de proprietari amplasează la loc vizibil un avizier la care sunt afișate documente, în conformitate cu prevederile prezentei legi.
(3) Proprietarii din condominii au dreptul să primească explicații cu privire la calculul cotei de contribuție la cheltuielile asociației de proprietari și, după caz, să o conteste în scris în termen de 10 zile de la afișarea listei de plată. Președintele asociației de proprietari este obligat să răspundă, în scris, la contestație în termen de 10 zile de la primirea acesteia.
(4) În cazul în care președintele sau administratorul nu ia toate măsurile necesare în scopul facilitării accesului proprietarilor la documentele contabile sau la orice alt document al asociației de proprietari, conform legii, proprietarii au dreptul de a notifica despre aceasta comitetul executiv și cenzorul/comisia de cenzori. În situația nesoluționării sau a soluționării necorespunzătoare a solicitărilor notificate în termen de 10 zile de la depunerea acestora, proprietarii se pot adresa compartimentelor prevăzute la art. 10.
[ link extern ]
Notati-va luna de luna acei indecsi de pe afisajul apometrului/apometrelor, cu ajutorul unui prieten, daca nu puteti fi acasa in ziua respectiva, cind se citesc wireless contorii.
Chiar daca nu se poate citi in aceeasi zi dati niste indecsi la un interval mai mare din care sa reiasa ca nu se consuma cit trec ei. Poate exista o comunicatie gresita cu apometrele dvs. sau operatorul trece gresit niste date.

Altceva nu puteti face, ori va raspunde si se lamuresc lucrurile, ori faceti reclamatie la primarie, ori dati in judecata asociatia.
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
latka, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pausal alexaxa alexaxa buna ziua. va rog sa imi spuneti daca in afara de legea 230 si hg 1588 mai sunt si alte acte normative care reglementeaza functionarea unei asociatii de ... (vezi toată discuția)
Citire contor apa Robby_na Robby_na buna ziua! as vrea sa stiu, explicit, cum se citeste contoarul la apa ( apometru 5 cifre, ex. 00789), pentru a evita discutiile in contradictoriu cu alte ... (vezi toată discuția)
Apometre cu citire radio probleme montaj Nexus11 Nexus11 Apometre cu citire radio Dorim sa montam (cel putin o parte dintre noi) apometre de citire de la distanta pentru a putea reduce din pierderile de apa ce ... (vezi toată discuția)