avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua Va rog sa ma lămuriți si pe mine în ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua Va rog sa ma lămuriți si pe mine în legătură ...

Bună ziua
Va rog sa ma lămuriți si pe mine în legătură cu asigurarea apartamentelor în RO, este obigatorie? Eu nu sunt în tara sunt plecata de 7 ani, am primit un plic ca sunt obligata sa asigur apartamentul
Exista o asemenea lege sa ma oblige sa asigur apartamentul?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 16:57, 13 Martie 2024
Buna ziua

Polița PAD (Polița de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale) este o poliță de asigurare obligatorie pe care fiecare proprietar de bunuri imobiliare, persoană fizică sau persoană juridică, trebuie să o achiziționeze pentru a asigura bunăstarea imobilului în cazul unor dezastre naturale: cutremure, inundații naturale și alunecări de teren.
Polița PAD nu include și acoperirea daunelor cauzate bunurilor personale din interiorul locuinței.
Așadar, prin PAD sunt acoperite daunele produse construcției propriu-zise a unui bun imobiliar cu destinația de locuință de oricare din formele naturale de manifestare prezentate anterior, ca efect direct sau indirect al producerii riscurilor asigurate.

Polița PAD a devenit obligatorie conform Legii nr. 260/2008.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare locuinta Marina13 Marina13 As dori sa stiu daca e obligatorie asigurarea locuinței si daca da,niste sugestii ( nume asiguratori) m-ar ajuta mult.Multumesc anticipat! (vezi toată discuția)
Asigurare obligatorie locuinta artur1971 artur1971 Buna ziua ! Va rog sa ma ajutati sa inteleg o problema . Eu am asigurat apartamentul de 5 ani in fiecare an . Acum vine legea si spune ca trebuie sa fac o ... (vezi toată discuția)
Asigurarea apartamentelor in 2016 lily_nic lily_nic Buna, As vrea sa stiu daca imi fac asigurarea facultativa la apartament, full, mai trebuie sa o fac si pe cea obligatorie? Este absurd... din moment ce sunt ... (vezi toată discuția)