avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 220 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Impozite şi taxe locale Taxe și impozite majorate cu 13,8% în 2024
Discuție deschisă în Impozite şi taxe locale

Taxe și impozite majorate cu 13,8% în 2024

Taxele și impozitele locale au fost majorate cu 13,8% în 2024, ținând cont că impozitele și taxele locale trebuie indexate anual ținând cont de rata inflației pentru anul fiscal anterior. Rata inflației pentru anul 2022 are valoarea de 13,8%, conform comunicatului Institutului Național de Statistică. Intrebarea mea este daca acest procent este maxim sau prin HCL se poate majora acest procent pentru persoanele juridice care detin cladiri nerezidentiale.
Cel mai recent răspuns: Tzintzi , utilizator 17:40, 13 Martie 2024
Treaba cu aceasta majorare cu rata inflatiei e la persoanele fizice. La juridice altfel se calculeaza impozitul pe construcții.
Da da, se calculează cu un procent de max 1.3% aplicat la o valoare. Dar prin HCL la acest procent s a mai adăugat un procent de 30%., nu știu pe ce baza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cat de legala este majorarea unor impozite locale peste coeficientul maxim prevazut de lege RobertVN RobertVN Cat de legala este majorarea unor impozite locale peste coeficientul maxim prevazut in lege? Exemplu concret: In cadrul HCL 463 din 28.12.2021 privind ... (vezi toată discuția)
stimulentul de insertie nu trebuia sa se majoreze in ... Laurm Laurm buna ziua Stimulentul de insertie nu trebuia sa se majoreze in 2023, ca de altfel anual cu rata inflatiei? atat cel acordat pana la 2 ani(1500ron) cat si ... (vezi toată discuția)
Impozit nerezidential Anonim1206 Anonim1206 Buna-ziua, lamuriti-ma si pe mine ? daca o societate are in casa de locuit un birou unde completeaza actele pentru firma el avand ca obiect de activitate ... (vezi toată discuția)