avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara, Am lucrat în proiectare în acord global ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara, Am lucrat în proiectare în acord global între ...

Bună seara,
Am lucrat în proiectare în acord global între anii 1983-1989.
As dori sa știi, dacă obtin de adeverință în zcest sens ,se ia în considerare la calculul pensiei?
Mulțumesc!
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In prezent, acordul global nu se ia in considerare la pensie decat daca aveti o hotarare judecatoreasca in acest sens ..dupa 01.09.2024, va intra in calculul pensiei .

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, printr-o decizie obligatorie, potrivit art. 517 alin. (4) din Codul de procedură civilă, a dat prevalenţă principiului contributivităţii care implică luarea în considerare a veniturilor pentru care s-a plătit contribuţia de asigurări sociale, deci care fac parte din baza de calcul al contribuţiei de asigurări sociale. Concluzia care se impune din studierea acestor considerente este aceea că la stabilirea şi reactualizarea drepturilor de pensie trebuie luate în calcul toate sporurile şi alte venituri de natură salarială pentru care angajatorul/angajatul a plătit contribuţia pentru asigurările sociale de stat, indiferent dacă nu au făcut parte din baza de calcul al pensiei, că nu au caracter permanent sau că nu figurează în anexa nr. 15 la Normele de aplicare a prevederilor Legii nr. 263/2010.
Mulțumesc!
O zi frumoasă!

~ final discuție ~