avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 358 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Membru de sindicat - automat, se aplica efectele hot ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Membru de sindicat - automat, se aplica efectele hot jud ce profita Sindicatului ?!

sal..
Pe scurt - daca o persoana este membru de Sindicat...iar Sindicatul intenteaza un proces contra unui Minister si castiga...dar persoana NU a luat expres parte in proces (numele nu este pe hotarare!) - insa alti membrii de sindicat au fost parte in proces.... Hotararea definitiva din proces va beneficia si persoanei care nu a luat expres parte la proces,...?
Efectele hotararii se extind, implicit, si asupra celor ce nu au luat expres parte la proces...?!
Ultima modificare: Miercuri, 13 Martie 2024
aztec11us, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:04, 14 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
În exercitarea atribuțiilor lor, organizațiile sindicale au dreptul de a întreprinde orice acțiune, inclusiv de a formula acțiune în justiție în numele membrilor lor, la cererea scrisă a membrilor lor.Acțiunea nu va putea fi introdusă sau continuată de organizația sindicală dacă cel în cauză se opune, respectiv renunță la judecată în mod expres.

In speta, hotararea este opozabila si dvs daca sunteti membru de sindicat.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Posibilitate renuntare proces yullian yullian Sunt membru intr-un sindicat,care a revendicat unele drepturi salariale neacordate de catre angajator in instanta.Intrucat,presedintele organizatiei de ... (vezi toată discuția)
Imputernicire conf. l 62/2011 creis creis As avea nevoie de o clarificare cu privire la: Articolul 28 (2) În exercitarea atribuţiilor prevăzute la alin. (1), organizaţiile sindicale au [b]dreptul ... (vezi toată discuția)
Inscrisuri forsyte forsyte Cum trebuie sa demonstrez calitatea de membru de sindicat instantei fara a apela la serviciul de resurse umane ? Sunt lider de sindicat si mi se cere acest ... (vezi toată discuția)