avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1062 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PUNCTE ASIMILATE
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PUNCTE ASIMILATE

Studiind legea noua a pensiilor și din cele discutate pe acest forum s-a spus ca la recalcularea de la 1 09 2024 , pentru persoanele deja pensionate la acea data se folosesc numărul total de puncte din decizia de pensionare , cel de la punctul `g1 , se adaugă punctele de stabilitate conform legii și rezultatul se înmulțește cu 81.

Observ și alta abordare (prresedintele casei de pensii ) care scade din numărul total de puncte realizate de la punctul g1 din decizie punctele de la pensia suplimentară (punctaj asimilat corspunzator facultății la zi , armatei , doctorat , șomaj`) , acest număr îl înmulțește cu 0,25 și apoi aduna cu cu punctele de contributivitate și stabilitate . Rezultatul îl înmulțește cu 81.
Cu alte cuvinte scade numărul de ani de asimilare la un sfert și aduna apoi cu punctele de contributivitate și stabilitate , apoi înmulțește cu 81.

Cum e corect ? Mulțumesc

Alte discuții în legătură

Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns ,pe decizia de ... florinm58 florinm58 Va rog daca ma poate ajuta cineva cu un raspuns ,pe decizia de pensionare scrie in felul urmator : Stagiul total de cotizare realizat,din care :44 ani 11 luni ... (vezi toată discuția)
Buna ziua daca acum am 3.30297 puncte, la acestea se adauga cele ... miro56ro miro56ro buna ziua daca acum am 3.30297 puncte, la acestea se adauga cele necontributive si cele de stabilitate pentru recalcularea pensiei? multumesc (vezi toată discuția)
Buna ziua .am lucrat 28 de ani in grupa a ll de munca. am ieșit ... mcraciun mcraciun Buna ziua .Am lucrat 28 de ani in grupa a ll de munca. Am ieșit la pensie la limita de vârsta.Vă rog sa -mi spuneți cum s-a calculat creșterea pensiei ... (vezi toată discuția)