avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună seara !! Am o problema ! Soțul meu are un copil ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună seara !! Am o problema ! Soțul meu are un copil cu fosta ...

Bună seara !! Am o problema ! Soțul meu are un copil cu fosta lui dintre care sau judecat și copilul este la mama iar el are drept de vizita și trb sa plătească pensia alimentara!! Copilul în prezent are 6 ani tin sa menționez ca el nu a făcut testul de paternitate dar a recunoscut copilul care este trecut pe numele lui ! Ce am aflat defapt este ca copilul sa născut la termenul legal de noua luni dar relația lor a fost de 7 luni și ceva iar el nu a calculat chestia asta și sia dat seama după mult timp în care ea la mințit ca este copilul lui ! Ce vreau sa va întreb? Se mai poate face testul de paternitate în prezent legal dacă copilul are deja 6 ani și ceva?? Mai poate dovedi legal trb asta? Ca femeia respectiva încă al tine în șantaj cu trb asta ca al baga în pușcărie dacă nu ai plătește pensie alimentara !! Va mulțumesc frumos
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:25, 14 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fosta lui ce, sotie sau concubina?
În funcție de răspuns, acțiunea e de contestare a recunoașterii paternitatii sau de tagada de paternitate, oricare ar fi, se poate depune actiune în instanta.
acest răspuns util
Să deschidă proces la Judecătorie prin care să conteste recunoașterea paternității, și să solicite efectuarea testului ADN.
Ultima modificare: Joi, 14 Martie 2024
Dapix, utilizator
Fosta concubina

gi-jane2 a scris:

În funcție de răspuns, acțiunea e de contestare a recunoașterii paternitatii sau de tagada de paternitate, oricare ar fi, se poate depune actiune în instanta.

El a recunoscut copilul și copilul este pe numele lui dar vrea testul de paternitate au trecut deja 5 ani decand ea are custodia copilului și el ai plătește pensie alimentara ! Vam întrebat pentru ca nu știu dacă se mai poate sa ceara testul de paternitate prin instanta după atâția ani

gi-jane2 a scris:

acest răspuns util
repet, poate sa ceara, actiunea e imprecriptibila.
Daca e copilul lui, pateste si testul adn si alte cheltuieli de judecata.
Daca nu e, femeia ar putea fi obligata sa inapoieze pensia.

~ final discuție ~