avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Refuzul notarului de a intocmi o imputernicire / ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Refuzul notarului de a intocmi o imputernicire / procura. Am intentionat sa fac o imputernicire notariala fiului meu pentru ...

Am intentionat sa fac o imputernicire notariala fiului meu pentru donarea unui imobil (teren extravilan ) , dar am fost refuzat de nu mai putin de 7 ( sapte !) notari ,prin secretariat, din aceiasi localitate - Calarasi, m-au trimis de fiecare data " la altul " ? Este legal un asemenea refuz din partea unor functionari publici , care pare a fi un fel de asociere in nerespectarea legii ? Mentionez ca nici macar nu mi-au cerut actul de proprietate , celelalte documente necesare fiind copii de pe CI. Are rost sa reclam situatia la Camera notarilor publici ?
Cel mai recent răspuns: niculae49 , utilizator 17:55, 17 Martie 2024
o puteti face in oricare alta localitate.
Daca vreti dvs la unul, sa va dea o incheiere de respingere
1. Stiu ca o pot face oriunde in tara. Problema este de principiu, din mai multe p.d.v. : a) un functionar public/notar ,din cate stiu eu, poate respinge o cerere doar daca aceasta nu se incadreaza in prevederile legale, nu pt. ca nu are chef/nu vrea ,refuzand sa constate daca am sau nu am documentele legale necesare . Ce metode/mijloace am eu daca merg la un notar , imi raspunde "nu vreau" ,ii cer inchiere de respingere , imi da acelasi raspuns"nu vreau " ! Nu pot avea nicio dovada ca asa s-a intamplat ( doar daca am o camera ascunsa) !! b) ca sa ajung in alta localitate inseamna cel putin doua drumuri, trec Dunarea ,sau trebuie sa fac cca.180 km. , dus-intors,fara sa am certitudinea ca voi rezolva, c) de ce eu sa pierd bani si timp doar pt.ca , foarte probabil din pct. meu de vedere onorariul este prea mic ( nu vreau sa intru in alte speculatii ) , cand notarul se considera deasupra LEGII , atitudinea lui fiind acceptata tacit de "confrati" !
Oricum,multumesc pt. raspuns; mi-am imbogatit cultura juridica,nu stiam de "incheierea de respingere" , practic o himera ,vis-a-vis de " nu vreau"!
Și care e motivul refuzului?
Nemotivat : noi nu facem asa ceva !

~ final discuție ~