BUNA ZIUA. Nu am luat concediu de acomodare in perioada de 90 de zile...mai pot lua acest concediu mai tarziu cand deja a trecut un an ? pot lua diferenta pana la doi ani? multumesc!
Pentru acordarea indemnizației lunare aferente concediului de acomodare, cererea și documentele justificative prevăzute de lege, se depun în termen de 10 zile lucrătoare de la data la care a fost pusă în executare hotărârea judecătorească de încredințare în vederea adopției și se înregistrează la agenția pentru plăți și inspecție socială județeană și, respectiv, a municipiului București în a cărei rază administrativ-teritorială are domiciliul persoana îndreptățită, denumită în continuare agenție teritorială.
În situația în care cererea este depusă după termenul prevăzut mai sus, dar până la împlinirea termenului pentru care a fost dispusă încredințarea în vederea adopției, drepturile se acordă de la data la care este depusă cererea.
Buna ziua,
am avut hotararea judecatoreasca anul trecut in martie. nu am luat concediu de acomodare de un an deoarece eram foarte aglomerati la serviciu si nu am putut, copilul mergand la camin cu program prelungit. acum in aprilie copilul va implini 6 ani, la toamna intra la scoala si de aceea as avea nevoie de timp liber pentru a ma ocupa in pregatirea pentru aceasta etapa.se mai poate face ceva in acest sens?multumesc!