avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 685 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Recent, am primit o oferta de lucru, in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Recent, am primit o oferta de lucru, in suport IT, ...

Buna ziua,

Recent, am primit o oferta de lucru, in suport IT, de la o companie spaniola, care ar urma sa transfere proiectul pe care voi lucra (daca accept oferta) pe teritoriul Romaniei. Firma angajatoare mentioneaza ca nu vor sa incheie cu mine si cu restul candidatilor un contract de munca pe perioada determinata/nedeterminata, ci ca va fi vorba de un contract de tip freelancing, iar noi vom fi platiti de catre o firma externa de payroll, iar salariul e calculat la zi (150 euro brut) din care noi, ar urma sa ne platim singuri taxele si contributiile. In oferta, ei mai mentioneaza asa: Additional Information:

Start Date: Early-Mid June 2024
Contract Term: Initially 16 months, potential for contract-to-permanent transition
Rate: €150 per day (Gross) through Payroll Solutions: Estimated (€2.1k monthly NET)
Shift work required: Shifts are between 8am-8pm
Deoarece nu există niciun loc de muncă în lanțul contractual, nu veți fi eligibil pentru niciuna dintre următoarele: plata concedii de odihna si concedii de boala si/sau alte beneficii tipice in cazul unui contract de munca traditional.
În schimb, veți fi plătit ca lucrători independenți și veți depune pur și simplu o autoevaluare online la sfârșitul anului fiscal în România.
Candidații vor depune foile de pontaj în fiecare săptămână și vor fi plătiți direct de compania de payroll la sfârșitul lunii.

Pe baza acestor informatii, as dori sa stiu, care e cadrul legal de functionare, ce trebuie sa fac eu: ar fi nevoie sa deschid un pfa, ori un srl ca sa ma supun legii si sa platesc taxele? din cei 3150 euro brut, cu cat as fi platita, daca imi fac un pfa, cu cat voi ramane "in mana"?
Ce riscuri exista daca inchei un astfel de contract: nu am drept la somaj, daca pleaca compania? Ce ar fi mai avantajos: pfa, srl? astfel incat sa raman cu mai multi bani in mana, fara a-mi negljia contributiile sociale.

Multumesc frumos pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:34, 14 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, va trebui sa va infiintati un PFA.

~ final discuție ~