avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Incetare suspendare CIM pentru CCC
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Incetare suspendare CIM pentru CCC

Suspendare CIM pentru CCC

Buna ziua,

Va rog sa imi spuneti daca gandesc corect:

Tatal beneficiaza de luna tatalui (intra in categoria celor cu 1 luna) . I se suspenda contractul pentru aceasta luna. Copilul face 2 ani pe 16.03.2024. Nelamurirea mea este: In decizia care o intocmesc scriu ca incetarea suspendarii se face cu data de 17.03.2024 adica este prima zi de munca a lui? sau scriu incetarea se face cu 15.03.2024 ? Cum interpretati legea cand spune ,, concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ”? Include suspendarea cim si data cand copilul face 2 ani?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 05:44, 17 Martie 2024
Incetarea suspendarii = 16.03.2024
16 este prima zi de munca?
17.03 ar fi prima zi de munca ... dar efectiv 18.03 , intrucat 17 cade duminica.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Va multumesc pentru confirmare. Asa am gansit si eu insa un serviciu extern ma tot contrazice si nu intelege de ce e asa...ca in Codul muncii e expresia .....pana la 2 ani.....din punctul lor de vedere e e pana la 16 nu si 16.....
OUG 111/2010
art.16
(1) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) încetează începând cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani,
respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
....

In speta, si pentru data cand copilul implineste varsta de 2 ani se primeste indemnizatie.

~ final discuție ~