Tatal beneficiaza de luna tatalui (intra in categoria celor cu 1 luna) . I se suspenda contractul pentru aceasta luna. Copilul face 2 ani pe 16.03.2024. Nelamurirea mea este: In decizia care o intocmesc scriu ca incetarea suspendarii se face cu data de 17.03.2024 adica este prima zi de munca a lui? sau scriu incetarea se face cu 15.03.2024 ? Cum interpretati legea cand spune ,, concediu pentru cresterea copilului in varsta de pana la 2 ani ”? Include suspendarea cim si data cand copilul face 2 ani?
Multumesc
Va multumesc pentru confirmare. Asa am gansit si eu insa un serviciu extern ma tot contrazice si nu intelege de ce e asa...ca in Codul muncii e expresia .....pana la 2 ani.....din punctul lor de vedere e e pana la 16 nu si 16.....
OUG 111/2010
art.16
(1) Dreptul la indemnizațiile prevăzute la art. 2 alin. (1), respectiv la art. 5 și art. 9 alin. (4) încetează începând cu ziua următoare celei în care:
a) copilul a împlinit vârsta de 2 ani, respectiv de 3 ani, în cazul copilului cu handicap;
....
In speta, si pentru data cand copilul implineste varsta de 2 ani se primeste indemnizatie.