Cum se procedează în cazul în care trebuie să eliberez o adeverință în care se atestă că un apartament nu are datorii către asociație (pentru vinderea unui apartament), dacă asociația are mai departe datorii către furnizori (s-a votat în adunarea generală că se acceptă eșalonarea)?
Eu refuz să eliberez această adeverință fără să menționez și de existența acestei datorii către furnizor, lucru ce nu îi place proprietarului (deși proprietarul declară că posibilul cumpărător știe de această eșalonare și și-o asumă ; totuși proprietarul refuză să fie înscrisă și această mențiune pe adeverință)
La urma urmei, toți locatarii știu de această eșalonare (sumă care nu este mică de plătit lunar), iar eu nu vreau să fie semnătura mea pe o adeverință falsă, ca mai apoi să mă trezesc chemat prin instanțe.
Menționez că apartamentul nu are datorii către asociație, lucru care este menționat în adeverință, doar că proprietarul apartamentului nu vrea să fie menționată și datoria asociației pe adeverință.
Avem în bloc deja 2 proprietari care au achiziționat apartamente în bloc, pe baza adeverinței în care se specifică că ap. nu are datorii, ca apoi să se trezească că au de plătit lunar, în plus, 500RON, lucru care nu le-a prea convenit. Deci deja avem un precedent în asociație pe acest lucru. Nu vreau să se repete și cu mine semnat pe document.
Ce treaba are cu reesalonarea, cu un proprietar care si-a platiti corect si la timp datoriile catre asociatie ? Daca asociatia nu a platit facturile catre furnizorii de utilitati este problema asociatiei care nu a recuperat banii datorati de la rau platnici. Asociatia avea posibilitatea deschiderii actiunii in instanta impotriva rau platnicilor.
Banii care trebuie platiti in urma reesalonarii se impart la rau platnici. Daca asociatia a impartit la toti proprietarii, cei care si-au platit corect datoriile sunt pagubiti si indreptatiti sa dea in judecata persoana/ persoanele care au imparti gresit sumele reesalonate.
Esalonarea este impartita la toate apartamentele pentru ca in timpul administratiei anterioare, banii au disparut (ca sa vorbesc juridic si sa nu acuz pe nimeni de ceva), practic toate apartamentele au platit facturiile la zi, doar ca banii nu au mai ajuns unde trebuiau, iar in urma adunarii generale s-a stabilit ca toti vom plati esalonarea (lucru pe care eu il consider normal sa fie mentionat in acea adeverinta pentru posibilul cumparator, cu atat mai mult cu cat nu am reusit sa vorbesc cu el, impreuna cu un notar si sa ii ofer informarea despre esalonare, in scris, prin notar.
Si cum recupereaza asociatia banii disparuti ? De ce sa plateasca proprietarii furtul, adica datoriile catre asociatie de 2 ori ? La asociatie exista cenzori, exista comitet executiv. Acestia ce responsabilitate au ?
Cred ca cei prezenti la adunarea generala, nu au fost informati corect inainte de a se vota.
Toti proprietarii trebuie sa fie de acord, pe baza de semnatura, sa plateasca in plus, nu numai cei prezenti la adunarea asociatiei.