avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... act de donatie cu sarcini
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

act de donatie cu sarcini

Buna seara, rog o parere despre situatia in care ma aflu: am incheiat un contract de donatie cu sarcini eu fiind donatarul; 2 case (din care una - nudă proprietate care si este construita mai devreme de anul 1940) si o anexa constructie. Se precizeaza in act pe langa alte clauze de intretinere, .etc.. si faptul ca declar ca am luat la cunostinta de obligativitatea de a incheia polita de asigurare obligatorie a constructiilor. Din ce m-am informat se pare ca firmele de asigurari nu incheie contract de asigurari decat pentru locuintele construite peste anul 1940 si in nici un caz anexele. Find o obligatie prin contract se pare ca eu nu o pot indeplini pentru c2, mai ales pentru anexa. Intentionez sa investesc dar vreau sa fiu sigur ca nu am probleme. Cf actului se poate cere revocarea donatiei cf 1027-1029 Cod Civil de catre donator si mostenitori - adica obligatie nerespectata = act nul. Merita sa merg mai departe? Multumesc.
Ultima modificare: Vineri, 15 Martie 2024
mihay78, utilizator
Cel mai recent răspuns: mihay78 , utilizator 11:27, 16 Martie 2024
Declar că am luat cunoștință de obligativitatea ... contractului între părți.
Și (presupunând că ați ințeles deja ce am vrut să zic) mă duc să-mi pun de-o cafea, că, în concret, n-am nicio obligație, nici de a comenta clauze puse de-a-n boulea prin contracte, când moare notarul de grija asigurătorilor.

A construcțiilor? Așa scrie? Că și cocina porcilor e tot o construcție, dar e obligatorie asigurarea locuinței.
Ultima modificare: Sâmbătă, 16 Martie 2024
romascanu, moderator
Multumesc !

~ final discuție ~