avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 294 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, În cazul achiziționării unui imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, În cazul achiziționării unui imobil înainte de ...

Bună ziua,
În cazul achiziționării unui imobil înainte de căsătorie, viitoarea sotie ar avea drept la acel imobil în caz de divorț? ( ipotetic vorbind) sau ce este luat înainte de căsătorie rămâne doar al meu?
Dacă imobilul este luat cu credit la fel înainte de căsătorie și după ce ma căsătoresc încă mai am de plătit la el rate , adică nu este achitat total , intra și ea la moștenire?
În cazul apariției unui copil după căsătorie și sa presupunem ca eu nu mai sunt, ca primi moștenitori vor fi copilul și soția sau și alte rude gen frati ?
Va mulțumesc pt eventualele lamuriri!
Cel mai recent răspuns: Avocat Cândea Law Office , Avocat 12:21, 16 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Bună ziua,
Bunurile dobândite anterior încheierii căsătoriei sunt bunuri proprii, astfel nu vor intra în partaj în situația unui divorț. Sunt supuse partajului doar bunurile dobândite după încheierea căsătoriei. Totodată aveți posibilitatea înainte de încheierea căsătoriei cât și după un an de la căsătoriei, contract de separație a bunurilor în care se va menționa că bunurile dobândite în timpul căsătoriei să fie bunuri proprii ale fiecăruia/stabilirea cotelor părți de contribuție la bunuri.
Pentru bunurile dobândite anterior nu are relevanță că mai aveți rate de achitat, atâta timp cât doar dumneavoastră contribuiți la achitarea acestuia.
Pentru ultima ipoteza moștenirea se va împărți doar între copil și soția supraviețuitoare. Descendentul înlătură de la moștenire orice alte rude. Dacă doriți că alte rude/persoane să vă moștenească aveți posibilitatea testamentului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor ... Mantescu Mantescu Soțul meu are o moștenire de pe urma mamei fiind unicul moștenitor care rezultă din decesul mamei lui .Santem căsătoriți de 14 ani și în concubinaj ... (vezi toată discuția)
Bun achizitionat inainte si in timpul casatoriei pain pain Buna ziua, Daca achizitionez un bun inainte de casatorie (exemplu: un apartament), ma casatoresc iar apoi divortez, va avea partenerul/a dreptul la acel bun ... (vezi toată discuția)