avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Trebuie sa fac succesiune dupa matusa? Unchiul si ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Trebuie sa fac succesiune dupa matusa? Unchiul si matusa mea nu au avut copii. Unchiul meu a facut testament ...

Unchiul si matusa mea nu au avut copii. Unchiul meu a facut testament in favoarea verisoarei, lasandu-i astfel bani si jumatate din apartamentul lor. A murit acum cativa ani (aprox 10 ani). Nu am fost chemata la succesiune. Matusa a murit in 2021, lasand si ea testament in favoarea verisoarei, lasandu-i astfel bani, cealalta jumatate din apartamentul care il avea in proprietate. Verisoara este fiica surorii matusii. Eu sunt fiica fratelui matusii. Nici nu am fost anuntata de moartea matusii. Nu s-a deschis succesiunea dupa matusa. Eu am facut doar acceptarea mostenirii, la un notariat, dupa matusa. Ce as putea sa fac in continuare? Sunt si eu mostenitoare? Verisoara si-a insusit totul din ce era trecut in testament, inclusiv toate obiectele (mobila sculptata) din acel apartament. Acele lucruri nu erau trecute in testament. Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2024
gabiilie776, utilizator
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 17:21, 18 Martie 2024
Nimic.
Dvs sunteți nepoata de frate, iar nepoții de la frati nu sunt moștenitori rezervatari.
Așadar, nu moșteniți nimic și nu aveați de ce sa fiți anuntata/chemata la dezbaterea succesiunii.
Prin faptul ca unchiul și mătușa au lăsat testamente, v-au dezmoștenit indirect.

Verișoara va trebui sa dezbata cele doua succesiuni și va deveni proprietar asupra bunurilor lăsate, în baza certificatului de moștenitor
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2024
raluk0207, utilizator
Obiectele din casa (mobila sculptata manual, bibelouri, bijuterii, etc) nu au fost trecute in testament. Acelea nu trebuiau dezbatute?
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2024
gabiilie776, utilizator
Testamentele au fost universale.
Adică, suna cam asa: "Las lui X toată averea mea mobila și imobila, ce se va regăsi în patrimoniul meu, la data decesului".
Și de principiu, nu, nu face nimeni dezbatere pe covoare, pe linguri, pe tigai, pe mobila, pe bibelouri și pe toate lucrurile mobile dintr-o casa, fără vreo valoare semnificativa.
Ultima modificare: Duminică, 17 Martie 2024
raluk0207, utilizator
Eu am dreptul sa vad testamentul?
Nu, pentru ca testamentul este un act secret, pentru protecția datelor cu caracter personal, pentru ca notarul e ținut de secretul profesional, pentru ca sunteți un terț în raport cu acest act si pentru ca nu sunteti moștenitor rezervatar.
Singura dvs șansă e dacă verișoara va dori sa vi-l arate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit ... Hungan Hungan Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un sfat, unchiul meu a murit in 2001. Dupa succesiune apartamentul acestuia s-a impartit 1/4 matusei mele si 3/4 ... (vezi toată discuția)
Succesiune după matusa+unchi+verișoara (toti decedati) , drept succesoral Marialascap Marialascap Bună ziua, Am o situație și încerc sa o înțeleg. Nu cunosc partea legala, așadar fiți blânzi cu mine. Încerc sa explic clar. 3 frați- ... (vezi toată discuția)
Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament ... Popescu Ana-Liliana Popescu Ana-Liliana Bună ziua ,am și eu o întrebare se poate sparge un testament într-o zi,la diferența de 15 min se face la alta persoana apoi iar la 15 min se baga actele ... (vezi toată discuția)