avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1771 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua, am o întrebare legată de un contract de ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua, am o întrebare legată de un contract de comodat. ...

Bună ziua, am o întrebare legată de un contract de comodat.

Acum aproximativ 7 ani, am cumpărat o casă unde se află un rezervor de GPL pentru centrala de gaz. Foștii proprietari ne-au lăsat impresia că este vândut odată cu casa. Noi nu l-am folosit niciodată deoarece, după achiziția casei, am trecut pe rețeaua stradală de gaz.

Recent, am încercat să aflu cum se poate demonta și transporta rezervorul în alt loc, pentru a-l tăia și a-l folosi într-un scop complet diferit. Însă, am descoperit că rezervorul este subiectul unui contract de comodat. Acest contract a fost făcut acum 15 ani, cu o garanție de 200 lei, pe numele altcuiva, și am aflat că acea persoană nu sunt foștii proprietari, ci proprietarii care dețineau casa înaintea lor. Conform informațiilor primite de la firma respectivă, "contractul s-a reînnoit automat an de an", fără cunoștința mea pe foștii, foștii proprietari. Am impresia că firma nici măcar nu știu datele de contact ale acestora.

De când am cumpărat casa, în urmă cu 7 ani, nu am fost notificați de nimeni că acest rezervor nu ne aparține. Nu am primit nicio informare, nici măcar când am instalat gazul de pe rețeaua stradală. Dacă nu aș fi sunat, probabil că nici nu aș fi fost informat pentru încă mulți ani, iar acum am că vor sa ia rezervorul din propria curte.

Din bun-simț, am propus să-l cumpăr pentru o sumă rezonabilă, aproximativ 1000 de lei, nou este 6000 de lei. Totuși, încă nu se știe care va fi suma finală sau dacă voi fi lăsat să-l cumpăr. Dacă nu va dori să ne înțelegem la preț, nu vreau să-i permit pur și simplu să intre pe proprietatea mea.

Vreau să întreb:
1.Pot cere compensații pentru cei 7 ani în care mi-a ocupat curtea fără rost cu el?
2.El este inconjurat de gazon, pot cere despăgubiri dacă distruge gazonul sau altceva din proprietatea mea?
3.Are nevoie de un mandat pentru a mă forța să-i permit accesul pe proprietate?
4.Pot să-i filmez în timp ce sunt în curtea mea?

Am postat o întrebare asemănătoare, dar aceasta nu este identică. După prima întrebare, am fost informat că rezervorul nu îmi aparține, deși nu mi se pare corect.
Ceea ce încerc să întreb aici este ce ar trebui să fac dacă nu ne înțelegem la preț și vreau să opun rezistență, dar doar în mod legal, de exemplu, să nu le permit accesul pe proprietate fără un document oficial, cum ar fi un mandat.
Cel mai recent răspuns: mitabiciclista , utilizator 15:40, 19 Martie 2024
7 din 9 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. In primul rand, firma care sustine ca are in proprietate rezervorul GPL trebuie sa faca dovada proprietatii lui, daca nu au alte acte inafara de contractul de comodat trimiteti-i la plimbare si pastrati rezervorul.
2. Daca au acte care dovedesc ca sunt proprietarii rezervorului sunt obligati sa va despagubeasca daca ati suferit vreo paguba (depinde de sitiuatie) dar daca ajungeti la judecata nu-i puteti obliga la o suma mai mare decat cea pe ultimii 3 ani (mai bine negociati rezonabil).
3. Trebuie sa va repare gazonul si sa va niveleze terenul si sa faca si curatenie.
4. Daca nu doriti sa-i lasati in curte pentru ca nu va intelegeti pot intra doar cu o sentinta definitiva si executorul judecatoresc.
5. Ii puteti filma cat doriti. Puneti la poarta un anunt prin care dati de stire ca cei care intra isi dau acordul pentru filmare, nu pentru ca ar fi necesar un astfel de anunt ci pentru ca da un aer mai oficial filmarii si o sa-i faca pe muncitori sa nu mai injure (nu cred ca merge, dar merita incercat).
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna,
Am avut un astfel de rezervor in curte, înainte de introducerea pe strada mea a rețelei de gaz.Rezervorul era al companiei care făcea alimentarea cu gaz.A fost montat pe platforma de beton, avea gard de protectie.Din cate imi amintesc plătisem o garantie pentru el ,garantie ce mi - a fost restituita atunci cand am renunțat la el .Am anunțat compania respectiva ca nu il mai folosesc si doresc sa înceteze contractul cu ei.Au venit l- am ridicat si asta a fost.Din cate imi amintesc nimeni din cei care au folosit acest sistem de încălzire nu era proprietar al rezervorului respectiv.Rezervorul este de fapt o butelie de gaz de dimensiuni mari.



Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
lilibalanta, utilizator
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
rezervorul este recipient sub presiune supus ISCIR, cu verificari periodice si durata de viata limitata de norme. dupa 7 ani de neutilizare s-ar putea sa fie fier vechi adica sa nu mai poata fi folosit datorita coroziunii. interesati-va care mai sunt normele actuale ISCIR. oricum fierul vechi tot al firmei ar fi.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Așa este:doar fier vechi.Pe proprietatea altcuiva care nu are nici un fel de contract cu firma care deține fierul vechi.
Cum intra pe proprietatea altuia să își ia fierului vechi?Dacă proprietarul nu îi permite accesul?
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
mitabiciclista, utilizator

~ final discuție ~