avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua. Locuiesc intr-o comuna de langa Bucuresti ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua. Locuiesc intr-o comuna de langa Bucuresti ce apartine ...

Buna ziua. Locuiesc intr-o comuna de langa Bucuresti ce apartine de Ilfov. Casa mea este pe un lot de 999 mp care are iesire la un drum de servitute (acest drept de tranzitare este trecut si in actele imobilului meu si in actele acestui teren). Acest teren de servitute a ramas vechiului proprietar (cel care a lotizat zona) si noi cei care avem casele cu iesire la el avem drept doar de trecere. Terenul de servitute nu este infundat ci are iesiri la ambele capete la 2 strazi ale primariei.
Problema este ca primaria aduce utilitati in zona (apa si canalizare) si refuza sa ne racordeze pentru ca avem iesire la o strada privata. Proprietarul de drept refuza sa cedeze strada primariei asa cum a solicitat primaria. Mai mult decat atat a pus acest teren garantie pentru un credit si a fost executat de BCR care acum ne cere noua despagubiri pentru teren (practic sa il cumparam). Este legal sa faca asta? Putem sa ii obligam cumva sa il cedeze primariei? Practic ne ingradesc dreptul de a avea acces la utilitati.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: brindushap , utilizator 18:30, 18 Martie 2024
Atata timp cat este proprietar dispune cum vrea de bunul sau, asta insemnand si refuzul de a l ceda Primariei sau punerea lui sub ipoteca la banca. Proprietarul nu poate fi obligat sa actioneze in sensul de al ceda primariei.. Ba mai mult, daca a fost executat silit de banca insemna ca acel bun nu ii mai apartine lui. ci bancii.

Banca nu prea are ce face cu el ca si valoare economica si de accea doreste sa vi l vanda dvs, fiind singurii care puteti avea vreun interes economic in legatura cu acest drum.
Va multumesc pentru raspuns. Referitor la proprietarul drumului de servitute, el poate fi tras la raspundere pentru ca nu il mentine in bune conditii? Noi l-am tot pietruit si amenajat pe banii nostri de cand stam aici, insa nu este proprietatea noastra. Daca nu faceam asta nu mai era practicabil.

~ final discuție ~