avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1889 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale STIE CINEVA..
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

STIE CINEVA..

cum as putea sa infiintez o societate comerciala pe langa un ONG? Am o asociatie culturala si as dori sa fac o societate comerciala care sa finanteze activitatea ONG ului, dar nu stiu cum , unde si cui sa ma adresez si de asemenea costurile acestei intreprinderi. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Gabriel Amironesei , Consilier juridic 13:36, 3 Februarie 2010
Lupisor a scris:
cum as putea sa infiintez o societate comerciala pe langa un ONG? Am o asociatie culturala si as dori sa fac o societate comerciala care sa finanteze activitatea ONG ului, dar nu stiu cum , unde si cui sa ma adresez si de asemenea costurile acestei intreprinderi.

Buna ziua,
Convocati AG a ONG, in care hotarati:
infiintarea unei SC (eventual SRL cu asociat unic ONG-ul), aprobati Actul Constitutiv al SC, faceti contractul necesar pentru sediu social, alocarea banilor pentru Capitalul social, numiti organele de conducere ale SC, imputerniciti o anume persoana cu depline puteri pentru procedura infiintarii.
Puneti hotararile in aplicare prin procedura normala de infiintare a unei SC.
Cu stima,
OG 26/2000 cu modificarile si completarile ulterioare:
"Art. 47. - Asociaţiile, fundaţiile şi federaţiile pot înfiinţa societăţi comerciale. Dividendele obţinute de asociaţii, fundaţii şi federaţii din activităţile acestor societăţi comerciale, dacă nu se reinvestesc în aceleaşi societăţi comerciale, se folosesc în mod obligatoriu pentru realizarea scopului asociaţiei, fundaţiei sau federaţiei. "
Deci un ONG poate infiinta o societate comerciala ca fondator persoana juridica de drept privat, conform prevederilor Legii 31/1990.
Puteti sa angajati la ONG un consilier juridic cu timp normal/partial de munca pe perioada determinata sau nedeterminata care sa se ocupe de aceasta problema sau de toate problemele juridice ale ONG-ului si pe viitor ale SRL-ului sau angajati un avocat.
Mai puteti apela la srviciile juridice ale Oficilui Registrului Comertului.
Succes


1.Vedeti in actul constitutiv cine popate hotara infiintarea unei societati comerciale.
2. Colegiul de conducere, AGA, si se emite o hotarare in acest sens, prin care se hotaraste infiintarea acesteia, se adopta actul constitutiv si se imputerniceste cineva pentru inregistrarea acesteia la ORC.
3. Va sfatuiesc sa apelati la un jurist ori avocat acre sa va indrume in acest demers.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

S.r.l cu asociat asociatie topmasaj topmasaj Salut! Sunt Nelu si as dori sa aflu daca o asociatie care comform ordonantei 26 poate infiinta un srl, poate sa absoarba si un srl infiintat anterior ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala infiintata de asociatie ianliana ianliana cum poate o asociatie sa infiinteze o societate comerciala? cine va avea calitatea de asociat unic sau actionar? e o procedura distincta de infiintarea unui ... (vezi toată discuția)
Editare revista de catre un ong freestate freestate Buna ziua. Sunt presedintele ONG-ului Clubul de Turism si Arte ESCAMONDE Ploiesti si as dori sa aflu daca ONG-ul nostru poate infiinta si publica o revista. ... (vezi toată discuția)