avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... schimbare loc de munca si salariu.Buna ziua, lucrez la ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

schimbare loc de munca si salariu.Buna ziua, lucrez la o companie de 13 ani. in ultimul an mi -sa ...

Buna ziua,
lucrez la o companie de 13 ani. in ultimul an mi -sa schimbat postul de 3 ori .in ultima luna mi-a luat activitatea fara sa ma intrebe nimic, doar un email, si am ramas fara activitate, acum oferindu-mi un post cu un salar mult mai mic . se poate modifica salariul , eu facandu-mi planuri , imprumuturi si infiind un copil , luand de baza acest salariu din ultimul an..efectiv aceasta veste m-a dat peste cap la propriu..ce pot face? multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:31, 18 Martie 2024
Atat functia cat si salariul pot fi modificate doar cu acordul salariatului.

Daca acceptati noua functie, da, se poate modifica salariul anterior, ce corespundea altei functii.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua doamna Tutuianu,

Asa este, se modifica doar cu acordul salariatului.
Cu toate acestea, orice modificare de acest gen nu trebuie sa fie abuziva. Facptul ca au existat 3 astfel de modificari pe parcursul unui an de zile ridica niste semne de intrebare. Trebuie verificat in concret ce s-a intamplat de fiecare data.
Ulterior analizei, exista diverse modalitati de contestare:
- sesizari la ITM;
- actiuni in justitie.

Numai bine,
Ana
Ultima modificare: Luni, 18 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Sunt situatii in care se pot modifica unilateral functia si salariul , dar acestea sunt situatii extreme.

Codul Muncii
Art. 40
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
...

~ final discuție ~