avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 441 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Taxe si impozite la Intreprindere Individuala
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Taxe si impozite la Intreprindere Individuala

Salutare,
Niste intrebari as avea legate de o intreprindere individuala pe care o am. In prima si prima faza, ma intereseaza taxele (tot am cautat pe net ce si cum dar peste tot scrie altfel). Deci cumva cat e procentul care nu ramane la mine in buzunar.

Iau si un exemplu:
Sa zicem ca profitul anual depaseste 36000 de lei (sau cat e pragul de 12 salarii).
Daca incasez o suma de 10000 lei, cat impozit platesc pe el.
Ca sa fie mai usor exemplul, sa zicem ca nu am cheltuieli. Din 10 mii, platesc 10% impozit pe profit, si ce mai platesc, trebe contribuitia pentru sanatatea aia sau pemtru pensii?
Si daca nu depasesc suma de 12 salarii, cat e impozitul?

Nu stiu daca conteaza (la CASS stiu ca nu) ca sunt si angajat la o alta firma (nu la Intr. Ind.) si acolo platesc contribuitiile.

Iar, bine stiu ca nu platesc impozit daca folosesc banii pentru nevoi personale? Sau e ceva impozit si pe ala? Saau, aici intra chestia aia cu 1% sau 3%?

Multumesc pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: Grama Cornel - Consultant fiscal , Consultant fiscal 16:59, 22 Martie 2024
Daca aveti venit de 10.000 lei veti plati impozit 10% si CASS tot 10% . Si atat . Pensia CAS doar peste 12 salarii ( 39.000 lei) se plateste.
Asta pe anul 2024.

~ final discuție ~