avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren extravilan arabil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren extravilan arabil

Buna ziua.

Doresc sa vand un teren extravilan arabil in judetul Timis.
Cei de la primarie mi-au spus ca nu pot face acest lucru pentru ca terenul poate fii vandut doar unei persoane care se ocupa cu agricultura de 5 ani.
Notarul mi-a spus sa ma duc sa fac cerere de vanzare la primarie, au trecut cele 45+30 zile si am primit astazi dosarul pe care l-am depus cu actele, proces verbal de finalizare a procedurii, proces verbal de constatare a derularii procedului priving exercitarea dreptului de preemptiune.
Cei de la primarie au tot insistat ca nu se poate face acest lucru, iar notarul a spus ca se poate.
Care sunt pasi care trebuie sa ii urmez pentru vanzarea terenului? Acum urmeaza sa merg la notar sa vad ce trebuie facut in continuare, dar am zis sa ma interesez inainte.
Pot vinde terenul la liber, oricui prin contract Vanzare-Cumparare?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: denisblj , utilizator 15:41, 2 Aprilie 2024
Puteți vinde cui vreți pentru că ați făcut formalitățile prev de Legea 17/2014 pentru respectarea dreptului de preemtiune.
Am fost la notar, si mai am nevoie de acordul de la MAPN. Avizul de la MAPN il pot obtine doar dupa ce am acordul de la ministerul agriculturii. Am sunat la minestrul agriculturi si nu pot sa imi dea avizul pentru ca nu am avut preemptori sau potentiali cumparatori nu indeplinesc condtiile( sa sa se ocupe cu agricultura)
Nu inseamna deloc ca nu va puteti vinde proprietatea , e absurd . Am vandut in ianuarie un teren extravilan , am obtinut aviz de la Primarie ca poate fi vandut , nicidecum de la Ministerul Agriculturii . Cred ca Primaria e cea care se adreseaza Directiei Agricole locale , si , cu acordul lor , elibereaza avizul de liber la vanzare . De asemenea , tot de la Primarie , am avut nevoie de o adeverinta cum ca terenul nu e site arheologic . Cat despre avzul MAPN ... notarul la care am apelat initial ne-a cerut acel aviz ( de care habar n-am avut ) , si ne-a luat groaza , ieseam din termenul antecontractului . Am cerut sfatul functionarului din Primarie , iar acesta ne-a spus ( neoficial ) sa schimbam notarul ( ceea ce am si facut ) . Cata vreme terenul nu e in apropierea unei unitati militare , sau a granitei , nu e necesara incuviintarea vanzarii de catre MAPN . Incercati si dvs. la alt notar . Cum primul notar ne e un soi de ruda , ne-a contactat peste vreo saptamana ca ne poate face contractul si fara acel aviz , dar noi rezolvaseram deja .
Ultima modificare: Luni, 25 Martie 2024
CHKa, utilizator
Cei de la primarie mi-au spus din start ca nu se poate vinde, si oarecum m-am contrazis cu ei pe tema asta. Am continuat procesul, si mi-au spus ca o sa primesc procesele verbale , dar fara avizul de la directia agricola. Avizul de la directia agriocla il primeam doar daca preemptori sau potentiali cumparatori indeplineau conditiile
Dupa cum va spuneam , schimbati-va notarul . Mergeti la altul ( chiar la mai multi ) cu actele pe care le aveti si vedeti daca va mai trebuie ceva . De la MAPN trebuie aviz in situatia in care terenul se afla situat la mai putin de 2400 m de obietive speciale ale armatei , sau la mai putin de 30 km de granite sau tarmul Mari Negre ( vedeti Legea 17/2014 , titlul I cap. II , art. 3 al. 1 ) . V-am aratat mie ce mi s-a cerut si ce sfat neoficial am primit de la functionarul Primariei ... Si nu e o primarie de comuna , ci de municipiu capitala de judet ... Eu cred ca nu veti avea probleme , va trebui doar sa respectati minim pretul din oferta de vanzare . Tocmai de aceea se elibereaza avizul de vanzare la liber , pentru ca nu au acceptat oferta nici preemptorii , nici cumparatorii potentiali .
Ultima modificare: Marți, 26 Martie 2024
CHKa, utilizator

Alte discuții în legătură

Buna ziua, va rog sa ma ajutati cu o solutie. m-am decis sa scot ... IONUT_TT IONUT_TT Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu o solutie. M-am decis sa scot la vanzare anul trecut un teren extravilan. Am gasit un cumparator, am facut un ... (vezi toată discuția)
Preemptorul accepta oferta de vanzare dar nu cumpara florinuzy florinuzy In cazul unei tranzactii cu un teren agricol extravilan, preemptorul (arendasul) accepta oferta de vanzare afisata pe site-ul primariei dar nu cumpara ce se ... (vezi toată discuția)
Promisiune vanzare teren extravilan, am făcut la notar o promisiune de vânzare cumpărare ... emilia_florentina2006 emilia_florentina2006 Bună seara, am făcut la notar o promisiune de vânzare cumpărare teren extravilan, dar cumpărătorul nu îndeplinește condițiile prevazute de legea ... (vezi toată discuția)