avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna ziua, am fost implicat intr-un accident de ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna ziua, am fost implicat intr-un accident de circulatie in ...

Buna ziua ,am fost implicat intr-un accident de circulatie in 2023. in urma declaratiilor date la politia rutiera de mine si de celalant conducator auto,Politia a decis ca celalalt sofer este vinovat. Acesta a depus o contestatie pe care in final el a avut castig de cauza ,eu in proces avand calitate de intervenient
Acum nu stiu ce se intampla mai departe. Ce consecinte sunt? In contestatie s-a cerut doar anularea procesului verbal. va multumesc .Solutia instantei pe site scrie asa :Solutia pe scurt: Admite plângerea contraven?ională. Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare a contravenţiei seria PBW nr. 72xxx întocmit în data de 23.01.2023. Obligă intimata la plata, în favoarea petentului, a sumei de 20 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată (taxă judiciară de timbru). Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, cererea urmând a fi depusă la Judecătoria Sectorului 6 Bucure?ti. Pronunţată astăzi, 11.03.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.

Poate acum sa imi ceara mie personal despagubiri? sau ce se poate intampla? va multumesc !
Cel mai recent răspuns: andreiwmw , utilizator 18:04, 20 Martie 2024
Daca decizia ramine definitiva (adica sa nu se schimbe prin apel), nu va poate cere nimic deocamdata. Ca s-o faca, ar trebui sa deschida un proces separat prin care, in primul rind sa dovedeasca cu expert, faptul ca dvs. ati fost vinovat de accident.
Am inteles ,deci ca idee nu prea as avea de ce sa imi fac griji ...? Masinile practic nu au avut nimic din incident doar pe a mea ramasese 2 zgarieturi...a lui nimic...
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
andreiwmw, utilizator

~ final discuție ~