avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Actiune in justitie, adeverinte venituri pentru pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Actiune in justitie, adeverinte venituri pentru pensie


Buna seara
Se poate actiona in justitie intreprinderea la care ai lucrat si care nu elibereaza o parte dintre adeverintele pentru stabilirea punctajului de pensie motivand ca sau intocmit incomplet documentele financiare, inclusiv statele de plata ? Va multumesc
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
romeo bratu, utilizator
Cel mai recent răspuns: romeo bratu , utilizator 09:30, 20 Martie 2024
Accesul la justitie este liber .. puteti actiona in instanta, dar nimeni nu va va spune ce sanse aveti .

Ce au vrut sa mentioneze prin " intocmit incomplet documentele financiare, inclusiv statele de plata" ?
Au facut state de plata simplificate , fara sa completeze coloanele cu sporuri de exemplu spor de duminica .Au scris la sfarsit netul si le au dat oAmenilor sa semneze. Am intrebat, bine, dar unde ati facut totusi calculele, undeva ca sa ajungeti la netul corect. Calculele au fost facute in fisa personala a angajatului dar, seful de la financiar afirma ca acea fisa persoanala unde sunt facute calculele si notate toate sumele, nefiind semnate de nimeni spune ca nu pot fi baza legala pentru adeverinte. In consecinta, ei , dupa mai mult de doi ani de discutii si la cererea instantei au eliberat adeverinte cu veniturile brute, pana in 2001 si tot la cererea instatei au si precizat ca s a platit CAS. Acum legea noua a pensiilor in anexa 6 cere un model de adeverinta pentru veniturile de dinainte de 2001, adeverinta pe care intreprinderea a refuza sitematic sa o elibereze din motivele ( neoficiale) de mai sus. Banuiesc ca adeverinta cu venituri brutecare nu respecat anexa 6 a noii legi a pensiilor nu va fi acceptata la Casa de Pensii. De aceea am pus intrebarea.
Ultima modificare: Marți, 19 Martie 2024
romeo bratu, utilizator
In principiu, nu ar trebui sa o refuze , intrucat la data eliberarii acelei adeverinte nu exista aceasta Lege.. intrebati la Casa de pensii si vedeti ce spun...in functie de raspunsul lor, veti decide.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca adeverinta eliberata de angajator contine date incomplete... gaby_germ gaby_germ Buna ziua. In Noiembrie 2016 urmeaza sa-mi depun dosarul pentru obtierea pensiei pentru limita de varsta. Am solicitat, recent, si am primit de la fostii ... (vezi toată discuția)
Intreprinderea refuza eliberarea adeverintelor de venit cu sporuri variabile. romeo bratu romeo bratu Am solicitat intreprinderii unde am lucrat eliberarea adeverintelor care sa ateste sumele lunare incasate de catre mine ca sporuri de lucru in zilele de ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cine detine arhivele colorom codlea? radubel radubel Buna ziua, cine detine arhivele Colorom Codlea? Am lucrat acolo si am trecuta in carnetul de munca perioada lucrata in grupa 1, dar nu am adeverinta. Cei de la ... (vezi toată discuția)