avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Dispecerat corupt
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Dispecerat corupt

Buna ziua. Dețin o firma de taxi și am un contract de colaborare cu un dispecerat de taxi . Exista o problema care mai mulți dintre taximetristi am realizat este că dispeceratul favorizează pe unii dintre colaboratorii cu curse mai profitabile oferindule pe sub mana fiind transmise direct pe WhatsApp in loc pe stația de emisie recepție. Va rog frumos ce se ar putea face din punct de vedere legal . Va mulțumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 07:38, 20 Martie 2024
Bună dimineața! Dacă nu aveti deja acest aspect menționat ca abatere disciplinară in regulamnetul intern, este timpul să o faceți. Completati regulamentul intern cu prevederi pe aceasta linie, sau emiteti o procedură cu privire la modul obligatoriu de lucru. După comunicarea către angajați ( trebuie sa aveti dovada comunicării) modificările sunt opozabile lor si pot fi sancționați disciplinar. Puteți instala un program sau dispozitiv care stochează/inregistrează apelurile intrate in dispecerat ( cu respectarea normelor GDPR) . La operatorul de telefonie puteți cere factură detaliata și aveti fară alte formalități excesive toate apelurile . Instalarea de camere de supraveghere in dispecerat ( zonele de lucru) cu respectarea legislatiei. Inființarea unui registru cu date minime cum ar fi ora solicitare, punct solicitare și indicativ distribuit. Introduceți ca abatere disciplinară necompletarea sau completarea necorespunzătoare a registrului. Apoi aveti toate parghiile pentru a concedia persoanele care incalca regulamnetul/procedura etc. Adunați cat mai multe sesizari de la taximetristii nemultumiti si declanșați cercetări disciplinare. Atenție la procedura disciplinară! Nu știu modul in acre sunteti platit pentru activitatea de dispecerat. E un abonament lunar?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
adrian@13, utilizator

~ final discuție ~