avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 318 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Acțiune oblică succesiune în locul debitorului
Discuție deschisă în Executare silită

Acțiune oblică succesiune în locul debitorului

Bună ziua. Sunt creditor într-un dosar de executare silită. Pot să deschid succesiunea în locul debitorului pentru a accepta moștenirea după decesul mamei debitorului pentru că acesta nu dorește să facă succesiunea (acțiune oblică)?
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
Gab1234, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 10:28, 20 Martie 2024
Da, art. 1107 din Codul civil "Creditorii succesibilului pot accepta moştenirea, pe cale oblică, în limita îndestulării creanţei lor."

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - acceptarea mostenirii de catre creditori crystyn71 crystyn71 Buna seara! Scuze de deranj , dar am si eu o mica nelamurire. Am un credit ajuns in stare de executare silita nu am bunuri pe numele meu ,dar in decembrie 2012 ... (vezi toată discuția)
Executare silita, debitor mostenitor, succesiune nedezbatuta Bara62 Bara62 Am un credit de nevoi personale negarantat. Am primit documentele de executare silita de 26 000 Ron de la un executor judecatoresc din Cluj. .Casa este pe ... (vezi toată discuția)
Curator pentru creditorul mostenirii catinf catinf Buna ziua, Poate creditorul mostenirii sa ceara in instanta dezbaterea succesiunii daca nu are curator, iar succesorii sunt acceptanti? Concret: executarea ... (vezi toată discuția)