avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1199 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Terern cumparat de 35 ani .. fara acte dar impozit ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Terern cumparat de 35 ani .. fara acte dar impozit platit de noi

Buna ziua, acum 35 de ani parintii mei au cumparat un teren, au dat banii dar nu au facut nici-o hartie sau act de vanzare-cumparare.
Ei au platit taxele pe pamantul acela timp de 35 de ani pe numele lu tata.(avem toate documentele de la primaria ca a fost platita taxa impozitul pe tatal meuDorim sa rezolvam terenul ala sa vina pe numele tatalui meu.Noi avem dreptul sa punem terenul ala legal pe tata???si daca da fara ei* putem rezolva??
Intrebarea mea. De la cine a cumparat terenul auma de 35 de ani ,poate sa cere inapoi terenul?Ei poate sa atace pe noi cumva- ca terenul respectiv nu e pe numele talalui nostru ci pe tatal lor?
-*ei tatal lor a murit de mult si au ramas copii *vro 5 frati)cine sunt plecati in SUA in alte parti ale lumii...
Multumesc
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
peter8819, utilizator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 12:28, 20 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ati dat peste forumul potrivit. Uzucapiune este denumirea formei juridice in care veti deveni proprietari. Ca sa va pot raspunde cat mai corect trebuie sa stiu unde e situat terenul (dupa prenumele Peter, pare sa fie ori in Transilvania, ori in Banat, Crisana, Maramures sau Satmar, dar poate ma insel). Daca e in zona in care cred eu aveti o carte funciara in care apar vechii proprietari. Daca si acest lucru este adevarat atunci ca sa puteti deveni proprietari in baza uzucapiunii trebuie ca cei inscrisi in cartea funciara sa fie decedati de cel putin 20 de ani conform dispozitiilor art. 28 aliniatul 1 din Decretul Lege nr. 115/1938 pus in aplicare in Transilvania, Banat, Crisana, Maramures si Satmar prin Legea nr. 241 din 26-07-1947 "Cel ce a posedat un bun nemişcător în condiţiunile legii, timp de 20 ani, după moartea proprietarului înscris în cartea funciară, va putea cere înscrierea dreptului uzucapat.”
Vechii proprietari pot sa revendice terenul? Da. In cele mai multe cazuri nu o fac, dar o cerere in prin care revendica terenul este imprescriptibila. Daca isi inscriu in cartea funciara dreptul de prorietate dobandit prin mostenire nu aveti ce sa le faceti.
Cum trebuie sa procedati? Mergeti la un avocat din zona d-voastra pentru ca astfel de cauze sunt destul de dificile din cauza probelor privitoare la decesul proprietarilor, si a celor care trebuie chemati in judecata.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
Adalbert Gabriel Gazdovici, Avocat

~ final discuție ~