avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 996 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Matusa mea a mostenit prin testament de la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Matusa mea a mostenit prin testament de la fostul ...

Buna ziua,
Matusa mea a mostenit prin testament de la fostul ei sot de carea fost divortata in momentul mortii acestuia , apartamentul in care locuieste. Fiind intr-o relatie buna cu ea, ar dori sa -mi lase mie intrega masa succesorala mostenita. Ce ar trebui sa faca astfel incat sa nu poata fi atacate de fratele vitreg cu care nu este in relatii bune??Mentionez ca nu are copii, nu are frati decat acest frate vitreg din a doua casatorie a tatalui ei
Cel mai recent răspuns: SaraRoxana2004 , utilizator 08:32, 21 Martie 2024
Fratele mătușii nu este moștenitor rezervatar. Nu are nicio treaba cu un eventual testament.
Mătușa a dezbătut succesiunea după fostul soț?
da, a finalizat succesiunea si ar dori sa ma faca pe mine mostenitoare a intregii ei averi, Ce acte notariale se pot face intre mine si ea (cu pretentia de ingrijire a ei pana la sfartitul vietii) astefel incat sa nu poata fi atacate.
Puteți încheia un contract de întreținere. Asta înseamnă să îi asigurati întreținere și îngrijire pana la deces, în schimbul imobilului. La decesul mătușii, nu va mai fi necesara dezbaterea succesiunii.
Sau, va poate lasă un testament, caz în care va trebui sa dezbateti moștenirea.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Martie 2024
raluk0207, utilizator
multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~