avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 820 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Sechestru pe teren
Discuție deschisă în Executare silită

Sechestru pe teren

Am avut acum câțiva ani un credit pe care nu l-am plătit la timp ,a rămas suma de plată aproximativ 5000 lei ,și acum am vrut să vând terenul și am aflat ca am sechestru pe el ce pot face pentru a ridica sechestrul?
Se poate face o înțelegere de plată cu Kruk (firma recuperatoare de creanțe)? Sau este altă posibilitate?
Și mai am încă o întrebare după câți ani se prescrie această sumă?
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 07:46, 21 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Sechestrul se ridica daca platiti suma pretinsa de creditor sau daca printr-o hotarare judecatoresdca se dispune asta in urma admiterii contestatiei la executare.
2. Da, puteti negocia cu cei de la Kruk insa nu va asteptati la minuni. Nu vor ridica popririle si sechestrul decat dupa ce platiti suma datorata, nu inainte.
3. Termenul de prescriptie este de 3 ani INSA, el poate fi intrerupt si dupa fiecare intrerupere tot timpul scurs anterior nu mai conteaza pentru ca incepe un nou termen de 3 ani. Inceperea executarii silite este EXACT o astfel de intrerupere.
4. Daca termenul de 3 ani s-a implinit inainte de inceperea executarii silite si in acest termen nu ati facut nici o plata e posibil ca cei de la Kruk sa execute o creanta prescrisa. Daca mai sunteti in termenul de 15 zile puteti face contestatie la executare. Cele 15 zile se socotesc de la data la care ati primit de la executorul judecatoresc prima somatie.
5. Intrucat e vorba de calcularea unor termene exacte si de verificarea unor acte luati legatura cu un avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sechestru bun mobil (autoturism) alx_01 alx_01 Buna seara, Am urmatoarea situatie: Am achizitionat un autoturism acum 2 ani cu fonduri provenite din surse proprii. La scurt timp dupa ce s-a incheiat ... (vezi toată discuția)
Am primit actele de executare silită. angajatorul a trimis adresă ... Gygyk74 Gygyk74 Am primit actele de executare silită. Angajatorul a trimis adresă executorului de acceptare și i-a trimis suma,contul și data când se vor opri banii.S-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie executare silita Cata2010 Cata2010 Buna ziua si va multumesc inca de la inceput pentru timpul acordat pentru a citi aceasta postare .vin catre dumneavoastra cu o speta destul de complicata si ... (vezi toată discuția)