Buna ziua, acum douazeci si trei de ani, vecinul terenului nostru ne-a rugat sa ii dam in spatele terenului nostru si sa luam noi in latime. A venit cineva de la primarie si a masurat si am primit proces-verbal de punere in posesie cu noile vecinatati. Nimeni nu a spus ca au titlu de proprietate. Acum mostenitorii au venit sa ceara sa schimbam iar terenurile, fapt imposibil deoarece am construit o casa, cu toate aprobarile legale. Este posibil sa atacam titlul lor in instanta si sa fie trecute noile vecinatati ?
Multumesc
Trebuie sa ne scrieti in ce zona din Romania se petrece asta pentru ca se aplica legi diferite in functie de zona.
1. Ce fel de tutlu aveti d-voastra asupra terenului? Cum at ajuns sa-l stapaniti?
2. Cand s-a facut schita de la primarie si procesul-verbal ati primit un exemplar, le aveti?
3. Cand ati primit autorizatia de construire ati facut schite, masuratori?
april2001ro
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Avem procesul verbal de punere in posesie in original cu care bunica ne-a facut un antecontract prin notariat, in care scrie ca am achitat valoarea terenului. In baza acestui antecontract, primaria nea dat toate aprobarile pentru o casuta: autorizatie de construire, certificat de urbanism, plan de situatie etc... toate stampilate de primarie.
Masuratorile au fost facute de primarie si timp de 27 de ani nu ne-a deranjat nimeni. Acum 4 ani, copiii persoanei cu care a facut bunica schimbul de pozitie, au intentat actiune de evacuare, dar instanta nu le-a dat castig de cauza.
In ultimul timp, primaria spune ca ne va da titlu de proprietate in cateva luni si spune ca situatia nostra ii intarzie. Credeti ca ar trebui sa cerem anularea titlului de proprietate a mostenitorilor celui care s facut dchimbul cu bunica?
Localitatea este Boldesti-Scaeni, Prahova, si locuiesc in acea casuta cu sotul paralizat. Avem un apartament in Ploiesti, dar nu are lift si nu il pot urca la et. 3.
Nu, nu cred ca anularea titlului de proprietate este ideea potrivita. Cred ca ar trebui sa faceti o actiune in granituire si sa cereti instantei sa stabileasca linia de hotar intre d-voastra si vecin conform intelegerii facute de bunica cu acel vecin. Trebuie sa mergeti insa sa discutati neaparat cu un avocat din zona.
Multumesc de raspuns. Cred ca mai am o optiune: sa cer primariei un titlu de proprietate partial pe terenul meu, si daca ei vor face contestatie, voi invoca clauza de uzucapiune. Daca am titlul de proprietate ca just titlu, am deja periada de uzucapiune si nu mai trebuie sa astept sa se implineasca 30 de ani. Pentru granituire banuiesc ca trebuie titlul de proprietate, ca sa dovedesc ca bunica a fost proprietara. Ce ziceti? Voi consulta si un avocat din zona, dar nu prea am incredere.