avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Proces verbal pentru banca
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Proces verbal pentru banca

Buna ziua , am nevoie și eu de un exemplu de proces verbal pentru înnoirea mandatului consiliului director care expira, și îmi este necesar la Banca .
De asemenea de unde pot lua Declarația privind beneficiari reali ?
Mulțumesc!!!
Ultima modificare: Joi, 21 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: radumititean , utilizator 18:08, 30 Martie 2024
Trebuie sa faceți convocare a adunării generale pentru alegerea structurii de conducere. Urmăriți periodic în statut care e durata mandatului membrilor din structura de conducere și dacă cumva nu e limitat numărul mandate.
Apoi cu procesul verbal al adunarii generale semnat de către membrii cu drept de vot ai asociației prezenți la adunare, și cu alte acte, veți depune dosarul la judecătorie. Asa se face permanent când se termina mandatul de un an sau 2 ani ale persoanelor xare ocupa funcții prin alegeri.
Abia când va iese de la judecătorie decizia, veți putea duce și la banca o copie.
Pentru innoirea mandatului CD va trebuie o hotarare de Adunare Generala de alegerea CD daca celui actual ii expira sau i-a expirat deja mandatul. Hotararea se consemneaza alaturi de alte hotarari pe alte teme in procesul-verbal de sedinta a Adunarii Generale... si la instanta se depune extras de PV sedinta AG ce contine si acea hotarare, si actul aditional la Statut sau forma actualizata de Statut, si dupa ce instanta incuviinteaza definitiv modificarile si sunt inscrise in Registrul Asociatiilor si Fundatiilor, duceti la banca forma actualizata de statut sau AA la statut in copie legalizata de instanta ( au stampila instantei pe fiecare pagina) si hotararea judecatoreasca care a incuviintat acele modificari de componenta CD si eventual extrasul RAF ( unele banci se muntumesc cu acel extras RAF). In lumina recent publicatei Decizi ICCJ ( RIL) 19/2023, inainte de inscrierea in RAF a modificarilor ele nu pot fi considerate eficace juridic deci banca nu se va multumi cu PV sedinta AG sau hotararea AG de alegere noua componenta CD ci va vrea sa fie intai incuviintate de instanta prin procedura obisnuita a incuviintarii modificarii actelor constitutive

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

imputernicire pentru urmarea procedurilor de inregistrare a modificarilor la statut ong LuxLucis LuxLucis Buna ziua! Am urmatoarea speta. Am fost imputernicita sa realizez toate demersurile pentru modificarea statutului unei Asociatii si am urmatoarele nelamuriri. ... (vezi toată discuția)
Notificare schimbare componenta consiliu director asociatie iuliana26 iuliana26 Buna ziua, Ma puteti ajuta cu mai multe detalii referitoare la notificarea pe care trebuie sa o fac judecatoriei Sector 3 cu privire la schimbarea ... (vezi toată discuția)
Modificare consiliu director asociatie Nella57 Nella57 1. Desi statutul unei Asociatii prevede ca dupa 4 ani de la infiintare sa fie reales/reconfirmat Consiliul Director, s-a omis acest pas mai multi ani. Cum se ... (vezi toată discuția)