avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Buna ziua , angajatorul privat doreste sa platesc din ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Buna ziua , angajatorul privat doreste sa platesc din propiul ...

Buna ziua , angajatorul privat doreste sa platesc din propiul meu buzunar , examenul de medicina muncii , avizul psihologic , adeverinta de la medicul de familie cu mentiunea apt sanatos , aceste acte fiind necesare ptentru angajare , intrebarea mea este daca este normal sa platesc eu din propiul meu buzunar aceste acte necesare angajarii , si daca raspunsul este negativ ce lege incalca angajatorul daca ma pune sa platesc eu aceste acte de angajare , consider ca nu este normal ca eu sa platesc aceste acte de angajare . Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:39, 22 Martie 2024
Adeverinta de la medicul de familie se elibereaza conform contractului dintre acesta si Casa de sanatate, angajatorul nu are nicio legatura cu acesta. Nu stiu daca poate percepe sau nu anumite tarife pentru eliberarea unor acte, ar trebui intrebat el sau la casa de sanatate.


Exemenul medical la angajare, avizul psihologic, celelalte examene medicale... ar trebui sa fie platite de angajator.

Art. 7 din H.G. 355/2007
Angajatorii sunt obligaţi să asigure fondurile şi condiţiile efectuării tuturor serviciilor medicale profilactice necesare pentru supravegherea sănătăţii lucrătorilor, aceştia nefiind implicaţi în niciun fel în costurile aferente supravegherii medicale profilactice specifice riscurilor profesionale.

Ii puteti arata prevederea de mai sus si vedeti ce spune...
Daca nu... poate ajuta o plangere la ITM si Casa de sanatate.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art. 7 (6) Măsurile privind securitatea, sănătatea şi igiena în muncă nu trebuie să comporte, în nici o situaţie, obligaţii financiare pentru lucrători.

~ final discuție ~