avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 435 soluții astăzi

Marți, 4 martie, are loc evenimentul: Politica privind prevenirea hărțuirii la locul de muncă - De la concept la implementare practică. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca Buna ziua As dori sa aflu ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca Buna ziua As dori sa aflu daca pot beneficia de vechime in munca ...

Buna ziua
As dori sa aflu daca pot beneficia de vechime in munca in cazul in care ,timp de 22 de ani mi-am insotit sotul la munca in strainatate pe perioada 1997 pana in noiembrie 2018.
Precizez ca sotul a fost trimis la munca in Federatia Rusa la jnceput de Banca Nationala a Romaniei la Banca Internationala de Cooperare Economica iar mai apoi de Ministerul Afacerilor Externe al Romaniei.
In momentul in care a fost trimis la post la Banca Internationala de Cooperare Economica eu lucram la Holding Energi-Co , firma particulara , cu contract individual de munca care mi s-a desfacut cu acordul partilor.
Momentan figurez cu 9 ani de munca in Cartea de munca pe care o am in casa.
Doresc sa aflu daca acei 22 de ani pe care i-am petrecut alaturi de sotul meu in Federatia Rusa se pot adauga ca vechime in munca si daca da, ce trebuie facut si cui sa ma adresez in acest sens?
Multumesc anticipat pt.orice raspuns profesional.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:40, 22 Martie 2024
Legea 495/2004
art.62
(1) Soţul/soţia care însoţeşte personalul trimis în misiune permanentă în străinătate şi căruia/căreia i se suspendă raporturile de muncă sau raporturile de serviciu pe perioada respectivă beneficiază de stagii de cotizare utile la stabilirea pensiei, cu plata de către unitatea trimiţătoare a contribuţiei la sistemul public de pensii, la nivelul ultimului salariu avut înaintea plecării. Baza lunară de calcul a contribuţiei nu poate depăşi plafonul de trei salarii de bază minime brute pe ţară.
.....

~ final discuție ~