avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1093 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Nu este hartiure a bancii?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Nu este hartiure a bancii?

Am si eu un credit si ca orice roman de rand am ramas in imposibilitate de plata!Am achitat la 2 luni rata plus dobanda dar cei de la banca ma suna zilnic inclusiv la vecini,locul de munca si oriunde mai gasesc ei.........pe banii nostrii isi permit cheltuieli cu telefoanele...........Nu se poate incadra ca hartuire pentru ca nu mai rezist,am vb cu banca dar degeaba........Mai nou ma suna sa merg sa semnez un alt contract in care imi reduc rata cu 20 lei......#-o !Asta inseamna ca in disperarea lor s-au convins ca primul contract este in neregula...........?
Va multumesc!
Nu inseamna ca sunt in neregula cu primul contract ci probabil va reesaloneaza plata creditului pentru o perioada mai mare de timp si va micsoreaza rata si dobanda.
Situatia despre care ne vorbiti nu se incadreaza la hartuire desi este destul de stanjenitoare.
Nu,situatia expusa nu se incadreaza la hartuire. Cititi cu atentie clauzele stipulate in primul contract.
Succes!
Banca are dreptul sa incerce sa-si recupereze creditele restante, dar in limitele impuse de legislatia in vigoare. Aceasta legislatie se refera si la drepturile prevazute de Legea 677 privind utilizarea datelor cu caracter personal. Daca, in actiunile ei, banca nu va respecta aceste drepturi, precum si daca faptele pe care le savarsesc angajatii acesteia in incercarea de recuperare a creditelor restante, incalca orice prevedere legala in vigoare, va puteti adresa Protectiei Consumatorilor, Politiei si chiar nstantei de judecata. Eu va sfatuiesc sa consultati un avocat, pentru sfaturi adaptate situatiei concrete si mai ales sa aveti probe (inclusiv marturii ale vecinilor in cauza), referitoare la aceste incalcari ale legii.
In principiu, modurile legale de recuperare a creantelor se refera la inteelegerile amiabile intre parti sau la executarea silita, a carei procedura este strict reglementata legal.
Este foarte interesant ca se discuta de hartuire din partea bancii dar nu se pune in discutie faptul ca in spatele acestor institutii de credit sunt pana la urma oameni. Si ei au interese pe care trebuie sa si le apere asa cum ati avut si d-voastra cand ati luat banii.
NU cred ca este hartuire ci doar incercarea de a recupera cee ce se cuvine , pana la urma ati avut un contract si clauzele le puteati cenzura inainte de semnarea lui.
Cred ca o modalitatea de a va intelege este mai potrivita si ar preveni alte modalitati de recuperare.
Stimata imprumutata, daca banca va suna sa va propuna un act aditional de reducere chiar si cu 20 de lei a ratei, si dvs. aveti dificultati financiare, ce mai asteptati?
Este posibil ca, data fiind situatia dvs. prin acel act aditional sa vi se ofere si alte facilitati, cum ar fi o perioada de gratie sau reesalonarea dobanzilor si ratelor restante. Ma gandesc ca daca ati luat un credit stiti si consecintele neplatii in termen a ratelor. Daca aveti intarzieri mai mari de 90 de zile, banca e fortata sa inregistreze toata suma pe care v-a imprumutat-o pe pierdere, si in cele din urma, sa va execute silit. De sa fie disperarea numai a lor?:)
Pana la urma BNR avea dreptate cu obligativitatea introducerii testelor de stres pentru toti imprumutatii romani - primesc un credit pe care nu-l pot rambursa si dupa aceea tot ei cauta sa faca probleme, in loc sa colaboreze pentru rezolvarea situatiei lor=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartuire telefonica de catre banca ContSters342111 ContSters342111 Buna ziua, cu cativa ani in urma am facut la o banca un card de cumparaturi.mi-am platit rata sau dobanda pana acum 3-4 luni cand am avut niste probleme si am ... (vezi toată discuția)
De 1 an nu mai pot tine pasul cu ratele si dodolica dodolica dupa reducere de 25 % nu am mai putut plati ratele si am intrat la biroul de credite. pentru ca am mai putin de 1un an si sub 1000 de euro bancile nu vor sa ... (vezi toată discuția)
Declarare exigibila a creditului- clauza abuziva dumitru2000 dumitru2000 1.) In contractul de credit initial se prevede ca daca se inregistreaza restante sanctiunea consta in majorarea dobanzii 2) Ulterior, prin act aditional se ... (vezi toată discuția)