avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 315 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ma pot căsători având buletin provizoriu?
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ma pot căsători având buletin provizoriu?

Bună! Întrebarea mea este dacă mă pot căsătorii cu buletinul provizoriu? Sunt cetățean român cu pașaport cu domiciliu în străinătate iar pe perioada facultății de 6 ani voi rămâne sigur în România. De aceea mă gândeam ca aș putea să mă căsătoresc cu buletinul provizoriu după ce mi-l fac. Mulțumesc frumos pt răspuns!
Ultima modificare: Vineri, 22 Martie 2024
Bacanu Andreea, utilizator
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 11:55, 25 Martie 2024
Numai daca este in termenul de valabilitate.

OUG 97/2005
art.12
...
(3) În sensul prezentei ordonanțe de urgență, prin act de identitate se înțelege cartea de identitate, cartea de identitate simplă, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie și buletinul de identitate, aflate în termen de valabilitate.
....
Dacă aveți pașaport de cetățean român cu domiciliul în străinătate (CRDS), acela este actul dvs. de identitate cu care vă legitimați și vă puteți căsători.
Cartea provizorie pentru CRDS este opțională, doar dacă aveți reședința stabilită în România. O puteți folosi și pe aceasta, dacă există.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Angajare Tarana Tarana Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate,detin pasaport CRDS si nu am dreptul la carte de identitate ,decat in regim provizoriu (maxim un an).Doresc sa ... (vezi toată discuția)
Pasaport in loc de buletin la tribunal rockade rockade Buna ziua!Am un proces pentru pensie alimentara miercuri si azi am descoperit ca mi-a expirat buletinul.Intrucat nu am timp sa-l reinnoiesc pana miercuri,ma ... (vezi toată discuția)
Schimbare carte de identitate expirata!!! andinaa andinaa Fiindca buletinul meu urmeaza sa expire am mers la evidenta populatiei sa vad ce acte sunt necesare pentru eliberarea noului buletin si am aflat cu stupoare ca ... (vezi toată discuția)