avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 215 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Montarea video-interfoanelor intra sub incidenta Legii ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Montarea video-interfoanelor intra sub incidenta Legii 333/2003 ...

Montarea video-interfoanelor intra sub incidenta Legii 333)20003 ?
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Acestea nu sunt sisteme de paza ci sisteme de acces in bloc.
Da, poate intra sub incidenta Legii nr.333/2003.
Pe ce temei?
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Art. 27 alin. 5 din Legea 333/2003
În sensul prezentei legi, prin sistem de alarmare împotriva efracției se înțelege ansamblul de echipamente electronice care poate fi compus din centrală de comandă și semnalizare optică și acustică, detectoare, butoane și pedale de panică, control de acces și televiziune cu circuit închis cu posibilități de înregistrare și stocare a imaginilor și datelor, corespunzător gradului de siguranță impus de caracteristicile obiectivului păzit.

Nu oricare sistem de paza este control de acces si nu oricare control de acces cu video sau fara este sistem de paza. Sistemul de paza nu este definit atat de elementele sale componente ci de SCOPUL urmarit. In cazul accesului in bloc prin interfon cu video scopul nu este paza obiectivului ci usurinta accesului in bloc pentru cei care nu au cheie dar sunt asteptati sau sunt primiti de proprietari. Daca acelasi sistem e montat la Centrala Nucleara de la Cernavoda scopul nu este usurinta accesului in centrala ci paza acestui obiectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Camere de supraveghere orsaia2006 orsaia2006 Vrem sa montam camera de supraveghere in cadrul unei asociatii de proprietari (parterul blocului)ce prevede legislatia.????Comitetul executiv a aprobat ... (vezi toată discuția)
Instalare camere de supraveghere video nod nod Buna ziua. Va rog dati-mi un feedback juridic daca puteti interpreta textul de lege pentru a sti daca voi incalca legea in cazul in care voi instala un ... (vezi toată discuția)
Acordul proprietarului sau al chiriasului pentru montarea camerelor de supraveghere? vali m vali m Buna ziua.La mine in bloc se doreste montarea camerelor de supraveghere la parterul blocului.Toata lumea este de acord,mai putin proprietarul de la parter,care ... (vezi toată discuția)