avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale 3 persoane investesc la bursa/criptomonede pe un cont ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

3 persoane investesc la bursa/criptomonede pe un cont comun

Va salut! In cazul in care 3 persoane investesc la bursa/criptomonede pe acelasi cont pentru a avea un capital mai mare, iar in momentul in care doresc sa imparta profitul, celelalte doua persoane implicate, care efectiv nu detin contul in care se tranzactioneaza, cum ar putea justifica acest venit?
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2024
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Adalbert Gabriel Gazdovici , Avocat 21:35, 25 Martie 2024
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Doar printr-un inscris care sa consemneze aceasta conventie care sa fie semnat de toate partile si datat. Proba actelor juridice (adica a unor acte prin care se nasc, se modifica sau se sting raporturi juridice cum este cazul de fata, raportul juridic fiind conventia de a pune in comun bani pentru o investitie) se poate face DOAR prin inscrisuri care emana de la toate partile (un extras de cont prin care dovediti ca i-ati trimis banii va da dreptul cel mult la restituirea banilor, nu la profit). Art. 1881 si urmatoarele din Codul civil privind contractul de societate se potrivesc ca o manusa situatiei descrise de d-voastra. Pentru cateva sute de lei un profesionist va va redacta contractul si veti avea siguranta necesara.
Am citit si am gasit Contractul de societate (fără personalitate juridică), din ce inteleg eu fara a avea firma, care ne-ar avantaja mai mult. Unde se incheie un astfel de contract?
Doar dumneavoastra figurati ca proprietar al contului cu nume, CNP, plătiți impozitul aferent prin depunerea declaratiei unice dacă este încheiat anul cu castig. Și contribuție la sănătate dacă depășiți plafonul.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2024
george-neagu, moderator
"
Unde se incheie un astfel de contract?

Unde vreti d-voatra, adica e necesar sa se faca in scris si atat. Nu trebuie sa mergeti la notar sau alta institutie. Ar fi bine insa daca contractul e redactat de un profesionist pentru ca clauzele neclare va pot duce la litigii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Conventie intre persoane fizice ili47 ili47 Fiul meu si fratele meu au incheiat conventie pt. a construi si a vinde 4 case.Terenul este al lui fratele meu si ca sa fie mai simplu si autorizatia de c-tie ... (vezi toată discuția)
Sponsorizari/ burse private meduzad meduzad Buna ziua, As vrea sa va cer indrumarea intr-un subiect chiar interesant pentru multi tineri si despre care se stie prea putin - bursele private. De ce ... (vezi toată discuția)
Dobandire parti sociale/actiuni ContSters89491 ContSters89491 care este procedura de dobandire a unui numar de parti sociale/actiuni la o societate comerciala? (vezi toată discuția)