avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 378 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Bună ziua Sunt chiriaș al unei Primări,ce mia fost ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Bună ziua Sunt chiriaș al unei Primări,ce mia fost repartizat ...

Bună ziua
Sunt chiriaș al unei Primări,ce mia fost repartizat un ap.(deci plătesc o chirie către Primărie lunar),mi-am făcut izolatiea deasupra blocului pe banii mei (asociație,spunând ca nu are bani sa participe),am făcut și renovat casa scarii la et4,în care la fel asociație a spus ca nu are banii,
Acum dat fiind ca sunt chiriaș și nu proprietar (vezi în speță Primăriea),e o suma considerabila ,asociațiea miea băgat în lista individuală încă o rubrica si aceste costuri de reparații canalizare subsol. Consider ca dat find ca nu sunt eu proprietar și ca e posibil sa nu mai locuiesc acolo, cum ar trebui și cui îi revin acele cheltuieli
Bună ziua ! Potrivit art. 1802 Noul Cod Civil, „reparaţiile de întreţinere curentă”, numite locative, sunt în sarcina locatarului. în plus, locatarul poate efectua lucrările de mică însemnătate, care nu se consideră schimbare de destinaţie, de exemplu, instalarea de gaze, telefon, alarmă, aer condiţionat etc..
Reparaţiile importante (capitale), precum şi degradările provenind din uzul normal al lucrului sunt în sarcina locatorului.

Reparația la canalizare intră în sfera celor capitale și de aceea ar trebui achitate de proprietar.

~ final discuție ~