Buna ziua.
Am un contract cu o firma care ofera un curs si as dori sa renunt la acest curs (servicu, prersatatie) si sa-mi ofere bani platiti inapoi fiindca cursul nu este la nivelul asteptarilor mele.
Contractul este in derulare acum si mi s-a spus ca nu imi pot da banii inapoi pt ca in contract este o clauza care spune ca ma pot retrage dupa cel mult a 2-a sesiune de curs si am anunutat retragerea pe la jumate.
In cadrul cursului suntem incurajati sa venim si sa nu plecam, Poate fi pt a intra in vigoare acea clauza?
Este legala o astfel de clauza? in ce articol de lege se incadreaza?
Este echilibrat acest contract? mie imi pare ca este oneros cu partea prestatoare, si duce la imbogatire fara cauza justa.
Multumesc.
Termenii folosiți de dvs oneros și îmbogățire fără justa cauza sunt folosiți în limbajul luridic în cu totul alte situații.Puteti sesiza ANPC dar șansele sunt mici ca sa nu spun infime.i Una era dacă nu puteați sa participați și va refuzau restituirea sumei achitate,alta era sa fi renunțat după prima ședință și cu totul alta este situația dvs.O clauza care nu va convine dvs inserata tocmai pt a se apară de astfel de solicitări.nu este neapărat abuziva.Decat sa pierdeți mai bine finalizați cursul și rămâneți cu ceva o diploma,deprinderi însușite..Și cel care renunță la imobilul închiriat fără sa respecte preavizul prevăzut sau pleacă după o săptămâna este supărat dacă pierde contravaloarea unei chirii,garanții etc.
Oneros înseamnă că nu e gratuit. Da, e oneros, fiecare muncă merită o răsplată. Nu cred că ANPC are competență fiindcă dvs nu sunteți consumator, ci învățați. În rest, se aplică ce scrie în contract.