avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 197 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti de ce medicul de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti de ce medicul de familie nu ...

Buna ziua ! Va rog sa-mi spuneti de ce medicul de familie nu mi-a eliberat trimitere pentru analize medicale, fiind recomandate de un specialist si nici reteta compensata pentru o viroza respiratorie.Mentionez faptul ca in luna februarie am ridicat medicamentele pe 2 luni pentru hta de care sufar de mai multi ani .Nu stiu cum sa procedez cand ma voi imbolnavii din nou .Ms
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:15, 23 Martie 2024
Pentru analize trebuia să vă dea trimitere medicul specialist respectiv. De ce nu v-a dat`?
Ce specialitate avea acel medic`? Medicul de familie poate da legal analize gratuite doar din 6 în 6 luni.

Nu toate medicamentele se compensează, iar pentru viroză e posibil să nu fi avut recomandate medicamente compensate. Doar antibioticele și antitusivele plus antialergicele se compensează, dar la viroze nu se administrează antibiotice.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2024
Dapix, utilizator
Medicul specialist a facut scrisoare medicala catre medicul de familie cu recomandari : analize de laborator si medicatia corespunzatoare.Nu mi se pare normal sa procedeze astfel medicul de familie. .Am inteles ca analizele medicale se fac undeva la 6 luni prin cas daca am nevoie intre timp de ele ce fac ???
Între cele 6 luni doar analizele de urgență recomandate de medicul de familie, se decontează de către Casa de Asigurări.
Ați vrea ca medicul de familie să vă plătească analizele din salariul lui, ținând cont că CAS nu le decontează`?

Între cele 6 luni, mai sunt decontate analizele recomandate prin bilet de trimitere de către medicul specialist.
De asta v-am întrebat de ce nu v-a dat bilet de trimitere pentru analize medicul specialist.
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Martie 2024
Dapix, utilizator
Cu conditia ca medicul specialist sa aiba contract cu casa de asigurari de sanatate. Medicul dvs. daca nu v-a dat trimitere, posibil sa nu aiba contract cu CJAS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate stelarman stelarman Imi puteti indica va rog cadrul legislativ care reglementeaza eliberarea de catre farmacii a medicamentelor in baza retetelor compensate? Am urmatoarea ... (vezi toată discuția)
Exista aceasta legea invocata de medicul de familie? Tallulah Tallulah As dori sa stiu daca exista cumva o lege conform careia medicul de familie sa nu poata elibera in aceeasi luna trimitere si reteta, intrucat eu nu am reusit sa ... (vezi toată discuția)
Pot obtine scrisoare medicala pe baza unui raport medical ? Cristian2003 Cristian2003 Buna ziua, recent mi-am schimbat medicul specialist (neurolog) deoarece sufar de epilepsie, dupa ce mi-am schimbat medicul am fost la cel nou insa acesta nu ... (vezi toată discuția)